Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image1_lg

Kompanija

Poslovna jedinica guma

Gume za putničke automobile i lake kamione

article_66w_image1

Continental je jedan od vodećih proizvođača guma za putničke automobile i lake kamione (PLT) u Europi te četvrti najveći  na svijetu proizvođač guma za putničke automobile, kao originalne opreme, te za zamjensko tržište. Continental je osnovan 1871. godine u Hanoveru, Njemačka, te je sada jedan od vodećih svjetskih dobavljača automobilske industrije. S više od 190,000 visokokvalificiranih zaposlenika na preko 554 lokacija u 61 zemlji, mi kao značajni faktor snažno i održivo tjeramo progres automobilske industrije prema naprijed. Našim proizvodima i uslugama mi pridonosimo sigurnoj, ekonomičnoj i ekološki učinkovitoj mobilnosti. 

Odjel guma za putnička vozila i lake kamione čine sastavni dijelovi - brendovi Continental, Uniroyal, Semperit, Barum, General Tire, Viking, Gislaved, Mabor i Sportiva. Continental, naš premijski brend, uživa vodeću poziciju kao originalna oprema te za zamjensko poslovanje. Budući da je brend s nasljeđem, Continental je prikupio znanje i ekspertizu, te postao jedan od vodećih svjetskih proizvođača premijskih guma i dobavljaza automobilske industrije. 

Kako bi se to postiglo, mi stavljamo naše gume na test na našim terenima širom svijeta, uključujući Contidrom, našu vlastitu stazu nedaleko Hanovera. Unutar Contidroma, na prvom potpuno automatiziranom sustavu za testiranje guma, AIBA, testovi se mogu provoditi tijekom cijele godine na mokroj i suhoj površini ceste. Dok razvijamo i testiramo naše premijske gume, mi uzimamo u obzir svaki pojedini aspekt sigurnosti i učinkovitosti. To se opetovano potvrđuje na nezavisnim testovima širom svijeta, gdje dobivamo ocjene najviših preporuka. Naše gume također moraju proći stotine strogih testova na vozilima proizvođača kako bi se dokazalo voze li prema najvišim standardima. Tek tada Continental gume mogu biti odobrene kao originalna oprema. Kao rezultat, takoreći svako treće vozilo u Europi izlazi s proizvodne linije s gumama iz Continentala.