Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image1_lg

Kompanija

Postanite zeleni

Postanite zeleni: "Mi razvijamo održivost"

Očuvanje resursa i ekonomičnost u potrošnji goriva su bitni ciljevi u razvoju guma.

U Continentalu, proizvođaču guma,  tema održivosti je trenutno visoko na dnevnom redu. Stručnjaci iz širokog raspona područja tijesno surađuju na istraživanju i razvoju, testiranju te u sektorima za proizvodnju, s ciljem da se gumu budućnosti učini još ekonomičnijom u pogledu potrošnje energije te manje škodljivom za okoliš, za vrijeme njene proizvodnje, zatim u fazi upotrebe, kao i u fazi recikliranja, kao faza njenog životnog vijeka. U tom procesu oni dovode pod znak upitnika svaku komponentu gume te ju zamjenjuju, ako je potrebno, materijalima koji su kompatibilniji s okolišom. A fokus na većoj održivosti  u Continentalu također obuhvaća proizvodne procese. Na primjer, uveden je jedan inovativni proces vraćanja otpadne gume natrag u proizvodni ciklus, čime se omogućava da se guma kao materijal, od iskorištenih kamionskih guma ponovno upotrijebi za vrijeme obnove gazne površine.  

Sponsoring

Gume za hibridna električna vozila doprinose da se smanji emisija CO2.

Najnoviji proizvod koji se pridružio Continentalovoj liniji proizvoda  je specijalna guma za hibridna vozila koja se odlikuje smanjanjem otpora kotrljanja od 30% u usporedbi sa standardnom gumom. S tom montiranom gumom, hibridni modeli mogu smanjiti udaljenosti prijeđene pomoću svojih motora sagorijevanjem, a povećati udaljenosti prijeđene u električnom modu. Inženjeri za razvoj u Continentalu nisu morali raditi kompromis  u pogledu svojstava gume koja se relevantna za sigurnost , kako bi postigli taj bolji otpor kotrljanja, kao što se dokazuje ocjenama A, koje je guma osvojila na EU deklaraciji vrijednosti, kako za otpor kotrljanja, tako i za kočioni put na mokrom. 


sponsoring_02-Image

Guma od maslačka i "plantaža pokraj tvornice".

Jedan aspekt Continentalovih aktivnosti na području održivosti, koji je nešto više privukao pažnju javnosti je "guma od maslačka". Ovdje kompanija Continental surađuje s Frauhofer Institutom za molekularnu biologiju i primijenjenu ekologiju, IME. Ovdje je cilj koristiti prirodni lateks, koji se dobiva iz korijena maslačka, kao komercijalno isplativu zamjenu za prirodni lateks s plantaža u pršumama. Maslačak se čak može uzgajati na zemlji koja nije pogodna za uzgoj usjeva za hranu, tako da stvaranje "plantaža pokraj tvornice guma" u Središnjoj Europi ima smisla kako u ekonomskom, tako i u ekološkom pogledu. Kratke udaljenosti potrebne za prijevoz znače veliki pad emisija CO2; može se smanjiti uzgoj monokulture drveća kaučukovca u područjima s prašumama; a proizvođač guma može steći izvjesni stupanj imunosti na promjenjive cijene na svjetskom tržištu gume. Ako se zna da između 10 i 30% gume kao materijala u gumi za vozilo dolazi od drveta kaučukovca  (Hevea brasiliensis), koristi vrlo brzo postaju vrlo jasne. 


sponsoring_03-Image