Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

A motorhome with all-season tires in a scenic ocean setting

Gume za sve sezone za kampere

Gume za sve sezone: savršeno pristaju vašem kamperu

 

Brze činjenice: ključne stvari koje trebate znati o gumama za sve sezone za kampere:

  • prodaja kamper vozila znatno je porasla tijekom pandemije
  • gume za sve sezone za kamper vozila izvrsna su opcija zbog svoje sigurnosti i performansi tijekom cijele godine
  • vozači kamper vozila moraju uzeti u obzir klimatske uvjete u kojima će se voziti kad odlučuju koje gume upotrebljavati za svoje putovanje
  • održavanje guma za sve sezone za kamper vozila produljit će njihov vijek trajanja i omogućiti optimalne performanse i sigurnost

Ne može se poreći da je zdravstvena kriza bolesti COVID-19 promijenila način na koji radimo mnoge stvari. Pandemija je stvorila mnoge nove trendove, od više rada od kuće i kupnje preko interneta do povećanog broja putovanja biciklom na posao.

Situacija je također promijenila način na koji neki od nas biraju provesti godišnji odmor. Kako se ograničenja putovanja stalno mijenjaju, mnogi su pandemiju pretvorili u priliku za istraživanje svoje okoline. A ima li boljeg načina da to učinite od putovanja kamper vozilom?

Razmislite o postavljanju guma za sve sezone na kamper vozilo

A motorhome with all-weather tires driving in the rain on wet roads

Bez obzira na to planirate li putovanje tijekom zime, ljeta ili nekog godišnjeg doba između, gume za sve sezone za kamper vozilo mogle bi biti izvrstan izbor za vaš kamper. Omogućuju sveobuhvatnu sigurnost, pouzdano prianjanje u širokom rasponu vremenskih uvjeta te vrhunsko upravljanje i performanse.

Kad je najbolje vrijeme za upotrebu guma za sve sezone za kamper vozila?

Sve gume za sve sezone za kamper osmišljene su za učinkovitost tijekom cijele godine u umjerenim klimatskim uvjetima, a Continental nudi najbolji izbor u segmentu tijekom cijele godine. Svi modeli dizajnirani su tako da osiguravaju dojmljivo prianjanje na ljetnim i zimskim cestama, kao i dobre performanse kočenja na suhim i mokrim cestama – čak i po bljuzgavici. Uz to, osiguravaju vrhunsku kilometražu. Međutim, važno je zapamtiti da nisu posebno prilagođene teškim zimskim uvjetima.

NAJBOLJE GUME ZA SVE SEZONE ZA NAJBOLJE PERFORMANSE TIJEKOM CIJELE GODINE

Dojmljivi rezultati testiranja govore za sebe. Continentalove nagrađivane gume imaju sjajne rezultate u nepristranim industrijskim testiranjima i mogu zadovoljiti vaše potrebe za gumama tijekom cijele godine. Izaberite!


Uzmite u obzir nadmorsku visinu i temperaturu tijekom putovanja

A motorhome with all-season tires on a road trip

Pri odlučivanju jesu li gume za sve sezone pravi izbor za vas, važno je uzeti u obzir prosječne klimatske uvjete u kojima živite i kamo ćete putovati kamperom. Continentalove gume za sve sezone osiguravaju sigurnost i vrhunske performanse za vožnju u blagim klimatskim uvjetima.

Na primjer, planirate li putovanje u planine, trebali biste pogledati prosječne vremenske uvjete za to doba godine. Ako ste tijekom zime visoko u Alpama, postoji velika šansa da ćete se suočiti s puno snijega i leda – elementima koji nisu prikladni za gume za sve sezone za kamper. Međutim, posjetite li Alpe ljeti kad prevladavaju blage do hladne temperature s možda malo snijega, možete se osloniti na gume za sve sezone za kamper.

Napomena: ako se planirate uputiti u planine s kamperom, obratite pozornost na tlak u gumama. Ako svoje gume napušete do preporučenog tlaka na razini mora, ali zatim putujete na višu nadmorsku visinu, tlak zraka u gumama će se povećati kako se uspinjete i možda će ga trebati prilagoditi. Kako biste odredili ispravnu napuhanost, uvijek pogledajte priručnik proizvođača vašeg vozila.

Savjeti za njegu guma za sve sezone za kamper vozila

Kao vlasnik kamper vozila htjet ćete osigurati da su vaše gume u izvrsnom stanju zbog sigurnosti i jer im to može produljiti vijek trajanja. Ovo su naši najbolji savjeti za njihovo održavanje:

Tire damage

Uvijek ih pregledajte prije putovanja 

Time ćete vidjeti ima li na njima oštećenja ili treba li ih okrenuti ili napuhati. Obratite posebnu pozornost na bočne stijenke – na posjekline, pukotine i izbočine.

Air pressure

Provjerite tlak 

Baš kao i obične automobilske gume, trebali biste provjeravati tlak u gumama za kamper barem svaka tri tjedna, čak i ako ga ne planirate voziti nekoliko mjeseci. Održavanje tlaka zraka pomoći će osigurati dulji vijek trajanja guma.

Tread depth

Provjerite dubinu gaznog sloja

Kad provjeravate tlak u gumama, provjerite i dubinu gaznog sloja. Da biste to učinili, pogledajte pokazatelje istrošenosti gaznog sloja na gumama ili upotrijebite mjerač dubine gaznog sloja.

manufacturer´s vehicle handbook

Uvjerite se da ukupna težina kamper vozila ne prelazi indeks nosivosti

Pridržavanje smjernica o težini iznimno je važno za očuvanje guma za kamper i za vašu sigurnost. U priručniku proizvođača vašeg vozila možete provjeriti koja je maksimalna težina.

Osigurajte da je težina kamper vozila ravnomjerno raspoređena 

Kako biste izbjegli povećano trošenje jedne ili dviju guma, provjerite je li težina ravnomjerno raspoređena na sve četiri gume kampera. Ako niste sigurni kako to provjeriti, neka lokalni stručnjak za gume pregleda vaše vozilo.

Tire storage

Pokrijte gume kad nisu u upotrebi

Ako je vaš kamper parkiran na prilazu, ulici ili ostane u garaži mjesecima, pokrijte gume kako biste spriječili starenje zbog izlaganja UV zračenju.