Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

Detail of Continental all-season tire

Kako rade gume za sve sezone

Što trebate znati o gumama za sve sezone

A car driving on wet roads in rainy weather

Brze činjenice: ključne stvari koje trebate znati o gumama za sve sezone:

  • Kombiniraju najbolje ljetne i zimske gume u jednu gumu za sve sezone, koja ima dobre performanse u toplim i hladnim, mokrim i suhim vremenskim uvjetima
  • Gume za sve sezone znače da vozači mogu upotrebljavati isti komplet guma tijekom cijele godine, bez potrebe za sezonskim promjenama
  • Vaša je lokalna klima ključna. Gume za sve sezone razvijene su za dobre performanse u blažim klimatskim uvjetima
  • Redovita provjera i održavanje guma način je osiguravanja optimalnih performansi i sigurnosti

Dakle, gume za sve sezone spajaju tehnologiju ljetnih i zimskih guma kako bi se stvorila jedna robusna i svestrana guma s najboljim performansama za blage vremenske uvjete. Pozabavimo se malo detaljnije ovom gumom za sve uvjete!

Alternativa zamjeni ljetnih i zimskih guma

Sezonske gume nude najbolje performanse u uvjetima za koje su posebno dizajnirane. No za mnoge vlasnike automobila mijenjanje guma svakih šest mjeseci može biti nezgodno. Stoga ako vozite u umjerenoj klimi, gume za sve sezone mogle bi biti za vas. Mogu se postaviti jedanput, a zatim jednostavno ostati na automobilu po kiši, suncu ili kad se već nazire snijeg. 

Po čemu se gume za sve sezone razlikuju od ostalih vrsta guma?

A woman driving a small car in the city

Continentalove gume za sve sezone kombiniraju obilježja ljetnih i zimskih guma, nudeći hibridno rješenje koje vozačima daje najbolje od oba svijeta ako ne voze u ekstremnim vremenskim uvjetima.

Odlikuju se solidnom dubinom gaznog sloja, koji nije ni preplitak ni predubok, čime vozač ima potpunu kontrolu tijekom cijele godine.

Prilagodljiva smjesa za sve sezone omogućuje vozaču vrhunske performanse na mokrim zimskim cestama i cestama prekrivenim snijegom. Zahvaljujući fleksibilnom dizajnu gaznog sloja, koji se sastoji od otvorenih ramena s minimalnim prorezima, gume za sve sezone omogućuju dobre performanse kočenja i na suhim i mokrim ljetnim cestama.

Općenito, ključna stvar koju treba zapamtiti jest da su ljetne i zimske gume posebno prilagođene da omogućuju optimalne performanse u određenim vremenskim uvjetima, dok se gume za sve sezone mogu udobno nositi sa svime, osim s ekstremnim vremenskim uvjetima.

NAJBOLJE GUME ZA SVE SEZONE ZA NAJBOLJE PERFORMANSE TIJEKOM CIJELE GODINE

Dojmljivi rezultati testiranja govore za sebe. Continentalove nagrađivane gume imaju sjajne rezultate u nepristranim industrijskim testiranjima i mogu zadovoljiti vaše potrebe za gumama tijekom cijele godine. Izaberite!


Za koga su pogodne gume za sve sezone?

A car driving on a motorway

Za vožnju u blažim klimatskim uvjetima gume za sve sezone mogu biti prikladniji izbor. Ovo vrijedi za mnoga vozila. Bilo da vozite limuzinu, klasu kompaktnih vozila ili SUV, naše gume za sve sezone dolaze u kompatibilnim dimenzijama.

Uz poboljšane performanse za smanjen otpor kotrljanja, naše gume nude znatno smanjenje potrošnje goriva što ih čini prikladnom alternativom i za električna vozila.

U nekim dijelovima svijeta vaše gume moraju imati kvalifikaciju simbola pahuljice s trima planinskim vrhovima. Osigurali smo i to. Stoga, iako preporučujemo gume za sve sezone samo u blagim klimatskim uvjetima, svi naši proizvodi za sve sezone odobreni su za zimsku upotrebu.


Održavanje guma za sve sezone

 

Kao i sve druge gume, gume za sve sezone zahtijevaju redovito održavanje. Ne samo da će poboljšati upravljivost, prianjanje i performanse vozila za udobnu vožnju nego će i produljiti vijek trajanja gume. Dakle, bilo da posjedujete zimske gume, ljetne gume, runflat gume ili gume za sve sezone, ne zaboravite učiniti sljedeće:

  • Redovito provjeravajte tlak u gumama i uvijek pogledajte u priručniku vozila preporučeni tlak prednjih i stražnjih guma.
  • Čak i ako imate TPMS senzor u vozilu, Continental preporučuje provjeru tlaka u gumama svaka dva do četiri tjedna kao rutinsku mjeru opreza.
  • Kad provjeravate tlak u gumama, uvijek provjerite i dubinu gaznog sloja. Da biste to učinili, pogledajte pokazatelje istrošenosti gaznog sloja na gumama ili upotrijebite mjerač dubine gaznog sloja.