Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

Car driving through pouring rain 

Vodič za kupnju guma za sve sezone

Sve što trebate znati o kupnji guma za sve sezone

 

Brze činjenice: koje su gume za sve sezone najbolji izbor za vas? 

  • Gume za sve sezone prikladne su za širok raspon vozila, od putničkih vozila do SUV-a, električnih vozila i kamiona
  • Continentalove gume za sve sezone s ponosom prikazuju simbol M+S i simbol 3PMS, pokazujući da su prikladne za zimsku vožnju i usklađene sa zakonima većine zemalja o zimskim gumama
  • Continentalove gume za sve sezone prikladne su za električna vozila (EV), sposobne podnijeti veće zahtjeve koje električna vozila postavljaju na gume zbog svoje težine i trenutačnih mogućnosti okretnog momenta
  • Continentalova vrhunska ponuda guma za sve sezone služi svim SUV-ovima

Gume za sve sezone mogu vozačima pružiti najbolje od oba svijeta: dubinu gaznog sloja prikladnu za većinu vremenskih uvjeta, dojmljiv vijek trajanja gaznog sloja i slobodu od gnjavaže mijenjanja, a zatim pohranjivanja ljetnih i zimskih guma svake godine. Mogu biti savršeno rješenje ako živite u mjestu s blagim klimatskim uvjetima.

Sezonske gume najbolji su izbor za vas ako se morate nositi s teškim zimama ili vrlo vrućim ljetima.

Saznajte jesu li gume za sve sezone prikladne za vas, otkrijte koja je guma za sve sezone najbolja za osobna vozila, električna vozila, SUV ili kamione i naučite prepoznati simbol za sve vremenske uvjete na bočnoj stijenci.

Što morate razmotriti prije ulaganja u gume za sve sezone

Razmislite gdje ćete voziti i koliko često. Ako imate SUV kojim se morate voziti lagano gradom, ali također redovito idete na terensku vožnju, trebat će vam marka guma koja je prikladnija za sve terene s najboljom ocjenom prianjanja i jamstvom na istrošenost gaznog sloja. Ili možda vozite osobni automobil koji gotovo cijelo vrijeme provodi u urbanoj sredini? U tom se slučaju možda više želite usredotočiti na sposobnosti kočenja, učinkovitu potrošnju goriva i performanse akvaplaninga.

Naravno, vaša sigurnost i bezbrižnost naša su ključna briga. Upotrijebite naš vodič za kupnju guma Continental Tire Finder koji će vam pomoći pronaći savršene nove gume, bez obzira na to koje vozilo vozite: 

NAJBOLJE GUME ZA SVE SEZONE ZA NAJBOLJE PERFORMANSE TIJEKOM CIJELE GODINE

Dojmljivi rezultati testiranja govore za sebe. Continentalove nagrađivane gume imaju sjajne rezultate u nepristranim industrijskim testiranjima i mogu zadovoljiti vaše potrebe za gumama tijekom cijele godine. Izaberite!


Kako izgleda simbol za sve vremenske uvjete na bočnoj stijenci?

Close-up of an all-season Continental tire showing the ‘M+S’ and 3PMSF symbols

Bočna stijenka pruža mnogo informacija o gumi vašeg automobila ako je razumijete.

Kako biste bili sigurni da će vaša guma za sve sezone moći ponuditi optimalne performanse u svim vremenskim uvjetima osim u najekstremnijim, dvije stvari na koje morate obratiti pozornost na bočnoj stijenci su simboli „M+S” i „3PMSF”, znak pahuljice s trima planinskim vrhovima – doslovno slika planine s tri vrha s pahuljicom unutra.

„M+S” pokazuje prikladnost gume za vožnju po blatu i snijegu, a simbol „3PMSF” označava da su stručnjaci potvrdili da je guma sigurna za vožnju po snijegu. Znak s trima vrhovima također znači da je guma prikladna za upotrebu u regijama u kojima su gume za snijeg zakonska obveza.

Continentalove gume za sve sezone sadrže oba simbola, što ih čini nevjerojatno svestranom i izvrsnom investicijom. Međutim, morate upotrebljavati zimske gume ako vozite u teškim zimskim uvjetima gdje se temperature redovito spuštaju ispod nule.

Sezonske gume ili gume za sve sezone za električna vozila?

An EV plugged into charge point with tires in full view

Električna su vozila budućnost, no iako je njihov ugljični otisak mnogo manji, opterećenje na njihove gume mnogo je veće. Zašto? Baterije automobila su teške pa postoji veći pritisak na kotače, a trenutačni okretni moment električnog vozila dodatno opterećuje gume i povećava trošenje gaznog sloja. Dodatna težina također povećava put kočenja.

U biti, ako vozite električno vozilo, trebate dodatno paziti na gume, bilo sezonske ili gume za sve sezone, i odabrati jaču gumu nego što biste to učinili za automobil s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Na mnogo se načina zamjena ljetnih i zimskih guma može činiti najboljim izborom za električna vozila. Međutim, napredna istraživanja i vrhunska tehnologija koja se krije iza Continentalovih guma za sve sezone potvrđuju da su prikladne za upotrebu na električnim vozilima, osiguravajući dobar vijek trajanja gaznog sloja, čak i pod dodatnim opterećenjima.

Koje su gume za sve sezone najbolje za SUV?

A SUV with all-season tires

Continental nudi niz guma za sve sezone za SUV među najboljima u svojoj klasi i s izdašnim doživotnim jamstvom gaznog sloja.

  • Ako vozite kombinirano vozilo, možda ćete većinom voziti po gradu. Continentalove gume za sve sezone osiguravaju izvrsnu upravljivost tijekom cijele godine, visokoučinkovitu potrošnju goriva te tehnologiju za smanjenje buke za glatku i tihu vožnju.
  • Težina baterije i trenutačni okretni moment e-SUV-a znače da gumena smjesa u gumama za sve sezone električnog vozila mora biti posebno robusna kako bi vam osigurala najbolje prianjanje i najučinkovitije moguće kočenje. A ako želite svoj e-SUV isprobati pri terenskoj vožnji, morat ćete pronaći pravu ravnotežu između glatkog gaznog sloja s manjim otporom kotrljanja i optimalnog prianjanja za vožnju po svim terenima.
  • SUV vozila vrlo visokih performansi zahtijevaju vrhunsku gumu koja osigurava odlično upravljanje uz maksimalnu razinu prianjanja i dulji vijek trajanja gaznog sloja. Naš tehnološki centar visokih performansi (HTPC) neprekidno razvija inovativne tehnologije za poboljšanje performansi guma, kao i za stvaranje novih profila gaznog sloja kako bi SUV vozilima visokih performansi omogućio da voze u najboljem izdanju.

Budite sigurni, kad je riječ o sigurnosti, performansama i učinkovitosti guma za sve sezone, Continental vas prati.