Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Od sada u trgovinama nova guma SportContact 6

02/09/2015
  • Ova super sportska guma nastavlja uspjeh niza proizvoda pod nazivom SportContact
  • Nastavlja se rast potražnje u segmentu guma veličine 19–23 inča
  • Očekuju se odobrenja istaknutih proizvođača automobila; gumom SportContact 6 postavljen novi rekord na  Nürburgringu

Novom gumom SportContact 6 Continental nastavlja svoj niz uspješnih guma visokih performansa. Sada je moguće kupiti ovaj novi visokotehnološki proizvod koji je izašao iz hanoverskog odjela za razvoj. Proizvodi se u četrdeset i jednoj veličini za naplatke promjera između 19 i 23 inča. Ova nova super sportska guma je posebno pogodna za čiste sportske automobile kao što su Audi R8 ili pak Porsche 911, baš kao i za vrlo sportska vozila kao što su BMW 5 Series ili Mercedes AMG. Taj niz također uključuje gumu za automobile na električni pogon, Tesla S. Continental očekuje da će ovaj segment tržišta guma visokih performansa postajati sve popularniji kod kupaca te se očekuje godišnji rast tržišta tek nešto niži od 10% za različite veličine nove gume SportContact 6. Ova nova guma visoke tehnologije već je primila prvu potvrdu svoje kvalitete: Honda ju je odobrila za novi tip Civic Type R prije njenog službenog puštanja na tržište, te je postigla rekord u vožnji na stazi Nordschleife na Nürburgring.

Započnite

Download the SportContact 6 video here.


Priča o uspjehu: Asortiman guma SportContact

Prva guma visokih performansa “ContiSportContact” puštena je u prodaju 1994. godine. Kao što je u to vrijeme bio običaj, izašla je iz vruće preše u veličinama od 13 do 20 inča. Uskoro je postala omiljela guma tjunera i proizvođača automobila. Na primjer, Audi, Porsche, BMW, Mercedes, Abt, i Hartge koristili su tu sportsku gumu za svoje top modele dok su izlazili iz tvorničke proizvodnje. No one su također bile hit i kod krajnjih korisnika. Stoga je tek nakon sedam godina nastala potreba za njenim nasljednikom - gumom ContiSportContact 2. Danas industrija proizvodnje guma očekuje kraće proizvodne cikluse, jer se napredak koji se postiže u istraživanju i razvoju brzo prenosi na vozače putem novorazvijenih proizvoda. Sve gume “ContiSportContact” su se dokazale kao uspješne: Uz određeni broj uspješnih testiranja u tiskovinama iz automobilističke branše, Continentalovi prvoklasni proizvodi nagomilali su preko 250 odobrenja proizvođača automobila i specijalista za tjuniranje. Od tada nisu samo parametri performansa visokotehnoloških guma ti koji su se značajno poboljšali – npr. nova guma SportContact 6 neprestano se poboljšava za brzine do 350 km/h, a dimenzije se također povećavaju. Najnoviji pridošlica u Continentalovoj obitelji guma visoke tehnologije može se dobiti za veličine naplatka promjera od 19 do 23 inča.

“UHP” segment tržišta sa stopom rasta od gotovo 10%

I dok je europsko tržište guma relativno stabilno, segment visokih performansa može očekivati da će njegovi UHP proizvodi predstavljati dobru priliku za rast. Predviđanja Continentala govore da će gume u veličinama koje se sada traže za naplatke između 17 i 18 inča rasti za oko 5% godišnje sve do 2020. godine te da će ovaj proizvođač guma u spomenutom segmentu doseći proizvodnju od oko 37.3 milijuna komada do 2020. godine. Očekuje se da će se potražnja za gumama promjera od 19 do 23 inča povećati još više: očekuje se prosječni rast od 9% godišnje, što će 2020. godine iznositi 7.5 milijuna guma. Pomniji pogled na predviđanja pokazuje da što je guma veća, to je veći rast. Očekuje se da će guma od 19 inča rasti za 8%, guma od 20 inča za 10%, dok će, prema stručnjacima, gume promjera od 21 inča i više rasti za 14% godišnje. To znači da će se potražnja u tom segmentu gotovo udvostručiti do 2020. godine.

Continental očekuje da će nova guma SportContact 6 postići dobru razinu odobrenja ne samo od strane vozača, već i od proizvođača automobila. Trenutno oko jedne trećine novih vozila europskih proizvođača automobila izlazi iz proizvodnje na Continentalovim gumama. Iako kupci originalne opreme mnogo očekuju, posebice u EU, inženjeri u Hanoveru su optimistični. Ohrabreni su inicijalnim odobrenjem koje su primili čak i prije lansiranja na tržište. Honda već oprema svoju novu Civic Type R novom tek proizvedenom gumom SportContact 6, omogu ivši joj da postavi novi rekord na legendarnoj stazi Nordschleife na Nürburgringu.


Kontakt
Alexander Bahlmann
Alexander Bahlmann

Head of Media & Public Relations

Continental AG l Divison Tires

Büttnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2615

+49 (0) 511 938 2455

Kontakt
Klaus Engelhart
Klaus Engelhart

Press Spokesman Passenger and Light Truck / Two-Wheel Tires

Continental AG l Divison Tires

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Related News
Vijesti