Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Continentalova guma SportContact 6 obranila prvo mjesto na testu sportskih automobila časopisa AutoBild

10/03/2017
  • Continentalova super-sportska guma pobijedila je svojom izbalansiranom vožnjom na najvišoj razini 
  • Novinari automobilske industrije odaju priznanje “izuzetnim karakteristikama upravljanja”
  • Najviše ocjene za kočenje na suhom, kao i za upravljanje na mokrom i suhom 


Na najnovijem testu ljetnih guma u organizaciji časopisa AutoBild sportscars (izdanje 4./17.), Continentalova guma SportContact 6 zadržala je prvo mjesto koje je osvojila prošle godine. “Ova vrhunska sportska guma pobijedila je svojim izvanrednim karakteristikama na mokrom i suhom asfaltu. Svojom preciznom reakcijom na manevar, izbalansiranim dinamičnim upravljanjem te ogromnim faktorom zadovoljstva i zabave, ona je skočila na najvišu stepenicu podija,” napisali su stručnjaci. Continentalova super-sportska guma trebala je pokazati svoje sposobnosti u ukupno deset disciplina. Niz guma na testiranju obuhvaćao je devet guma veličine 235/35 R 19, europskih, američkih i azijskih brendova.

Započnite

Na pojedinačnim testovima ova Continentalova guma pobijedila je svojom izbalansiranom vožnjom na najvišoj razini, što se odrazilo u dobivenim najvišim ocjenama za kočenje na suhom, kao i za upravljanje na mokrom i na suhom. “Brza, oštra i besprijekorna na mokroj stazi – od takvog su materijala napravljeni šampioni,” zaključili su testeri časopisa AutoBild sportscars. I dok je vrhunski rangirana guma požnjela pohvale, bilo je također guma s ocjenama “nije preporučljiva”, što se odnosilo na dvije gume na testu, uglavnom zbog njihovog upravljanja na mokrom asfaltu. “Na mokroj stazi za vožnju kineski kandidat je vozio poput mokre spužve,” prigovarao je novinar nakon testiranja jednog od protivnika. 

Gumom SportContact 6, u svom portfelju Continental ima super-sportsku gumu za segment ultra visokih performansa (UHP), koja je postigla pravi napredak u usporedbi sa svojim prethodnikom, gumom ContiSportContact 5 P, uglavnom u pogledu upravljanja, precizne reakcije na manevar te V-max odobrenja  za čak do 350 km/h kao standarda. Kako bi doprinijeli podizanju performansi čak za 14% u pojedinim odnosima prema cesti, Continentalovi tehničari su redefinirali kemijski sastav gazne površine te su redizajnirali samu konstrukciju gume. Asortiman ove gume trenutno obuhvaća 50 veličina za naplatke od 19 do 23 inča i neprestano se proširuje.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39