Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Continental postaje službeni partner Tour de Francea

04/12/2017

 

  • Christian Prudom, generalni direktor Tour de Francea, i Nikolai Setzer, član Izvršnog odbora tvrtke Continental AG odgovoran za korporativne nabavke i direktor divizije Gume, postigli su dogovor o sponzorstvu prema kojem će
  • Continental osiguravati gume za sve službene pomoćne automobile i motocikle na utrci Tour de France. 
  • Proizvođač guma ima dugu tradiciju razvoja i proizvodnje visokotehnoloških guma za Tour de France i mnoge druge biciklističke utrke širom svijeta.

Od početka sljedeće godine Continental će biti službeni partner Tour de Francea. Ugovor o sponzorstvu službeno su potvrdili Christian Prudom, generalni direktor Tour de Francea, i Nikolai Setzer, član Izvršnog odbora tvrtke Continental AG odgovoran za korporativne nabavke i direktor divizije Gume.

Nikolai Setzer, član Izvršnog odbora tvrtke Continental AG odgovoran za korporativne nabavke i direktor divizije Gume (u sredini), s Christianom Prudomom, generalnim direktorom Tour de Francea (drugi zdesna)

Nikolai Setzer, član Izvršnog odbora Continental i direktor divizije Gume

„To što postajemo službeni partner za Continental je logičan sljedeći korak u našoj posvećenosti razvoju i proizvodnji visokotehnoloških guma za trkaće bicikle – guma koje se koriste i na Tour de Franceu“, naglasio je Setzer na svečanosti u Parizu. „Ovim korakom pokazujemo našu veliku proizvodnu stručnost u proizvodnji guma u jedinstvenoj sredini od svjetskog značenja – u biciklističkim utrkama koje ne samo da zahtijevaju krajnju sigurnost već nalažu referentne standarde s aspekta otpora na kotrljanje i težinu.“ Samo je prošle godine devet timova koji su se natjecali na Tour de Franceu koristilo Continentalove gume, uključujući i pobjednika utrke Chrisa Frooma.

Generalni direktor utrke Tour de France Christian Prudom dodao je: „Čast nam je poželjeti dobrodošlicu Continentalu na Tour de France – tvrtki s međunarodnim statusom, s preko 145 godina znanja, koja je na vrhu u svom sektoru. Od velikog je značenja za biciklizam to što se Continental želi povezati s najvećom biciklističkom utrkom na svijetu. Posvećenost A. S. O. s aspekta sigurnosti na biciklističkim utrkama, u kombinaciji s Continentalovim istraživanjima na razvoju još učinkovitijih guma, potvrđuje vrijednosti i logiku koje stoje iza ovog partnerstva. Guma je jedina točka kontakta između bicikla i ceste. Prema tome, ona je ključan element u prakticiranju ovog sporta.“

Od 2018. godine Continental će prvih pet godina održavati visoku vidljivost oko najteže biciklističke utrke na svijetu. Sva službena pomoćna vozila – automobili, kombiji i motocikli – na Tour de Franceu bit će opremljena Continentalovim gumama.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39