Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Continental ponovno na vrhu na zimskom testu guma časopisa Autozeitung

23/09/2015
  • Guma ContiWinterContact TS 850 ponovo je na čelu svojom vrhunskom vožnjom na snijegu i na mokro
  • Izbalansirana učinkovitost na najvišem nivou jamči jasno vodstvo pred 13 takmaca iz međunarodnog okruženja

Na testu koji je proveo njemački automobilistički časopis Autozeitung, guma ContiWinterContact TS 850 ponovno je obranila svoj naslov završivši kao najbolja na testu. Sve u svemu, stručnjaci kelnskog časopisa testirali su 14 guma veličina 185/65 R 15, na modelu Opel Corsa 1.0 Turbo, kao testnom vozilu. Među gumama koje su slijedile bili su modeli europskih, azijskih i američkih brendova. Svi su oni stavljeni na test na mokroj, suhoj i snijegom pokrivenoj cesti, kroz ukupno 18 kategorija. “Nepromjenjivo sigurna, brza i izbalansirana. Guma ContiWinterContact TS 850 je najbolja na testu,” zaključio je časopis.

Izvanredna izvedba ove premijum zimske gume iz Continentala bila je rezultat prije svega izuzetno izbalansiranih karakteristika. Radi ilustracije, ContiWinterContact TS 850 nije prednjačila samo u kritičnim zimskim disciplinama vožnje po mokrom i na snijegu, već je također opetovano postigla vrlo dobre rezultate na suhoj cesti. Komentirajući njenu izvedbu na snijegu časopis piše: “Guma TS 850 pruža impresivnu razinu aktivne sigurnosti. Najbolja pri kočenju. Vrlo direktan odgovor na upravljanje.” Nakon testova na mokrom, Autozeitung kaže: “Na mokrom, Conti gumi nema premca: krajnje snažno prianjanje, izvrstan odgovor na upravljanje, nadmoćna izbalansiranost.”

Dimenzija zimske gume koju je testirao Autozeitung, odgovara cijelom nizu subkompaktnih i kompaktnih vozila.  ContiWinterContact TS 850 je konstruirana tako da pruža visoki stupanj prianjanja radi sigurne vožnje u zimskim uvjetima na cesti. Na suhom asfaltu, jednako kao i na mokrom, ona pruža visoki stupanj sigurnosti u kombinaciji sa zamjetno niskim otporom kotrljanja. Kompletan asortiman ovog popularnog modela je nešto povećan te je konstruiran za naplatke od 14 do 17 inča. Za veće kotače Continental preporuča gumu WinterContact TS 850 P koja je stavljena na tržište 2014. godine, a koja se također može dobiti u 20 SUV verzija.

Na testu je također bio jeftini  zimski model Barum Polaris 3 iz Continentalovog portfelja brendova. Među dominantnim premijum i kvalitetnim brendovima modela koji su slijedili, najjeftinija guma na testu našla se na respektabilnom sedmom mjestu, nadmašivši time sedam bitno skupljih modela.