Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

AC Schnitzer

Od nule do 100 km/sat za 6.9 sekunda, najviša brzina od 235 km/sat, 190 ks/140 kW čiste snage

erfolgsstory_acschnitzer_01

1. Izazovi

Zadovoljstvo vožnje sa sviješću o okolišu: AC Schnitzer 99d

Od nule do 100 km/sat za 6.9 sekunda, najviša brzina od 235 km/sat, 190 ks/140 kW čiste snage i samo 99g/km CO2 - je li to uopće moguće? Dinamičnost, maksimalno zadovoljstvo vožnje i istovremeno manje emisije, je nešto što svako serijsko BMW vozilo koje je trenutno dostupno, može ponuditi. A to je onaj pravi izazov kojim se poznati tjuner automobila, AC Schnitzer, pozabavio svojim 99d konceptnim automobilom.   

erfolgsstory_acschnitzer_02

Kao i uvijek, izazov se sastojao u tome da se "ugradi" visoki stupanj sportskih karakteristika, no ovaj puta jednom drugom cilju je dato još najmanje toliko prioriteta: Da se pokaže odgovornost za okoliš i, također dade kratak pregled o tome kako bi se trendovi mogli razvijati tijekom sljedećih nekoliko desetljeća. 

2. Učinkovitost

Vožnja po mjeri 

AC Schnitzer 99d koristi BMW-ov najučinkovitiji dizel motor, koji dolazi od izdanja 320d EfficientDynamics. Ovi tjuneri sa sjedištem u Aachenu, jednostavno su podešavali učinkovitost (performanse), dižući originalnu snagu sa 163 ks na 190 ks.  

erfolgsstory_acschnitzer_03

Inteligentna redukcija težine

Ovo vozilo je nevjerojatnih 230 kg lakše - sve zahvaljujući konceptu sistematične lake konstrukcije. Litij ionski akumulator i materijali kao što je ugljik, magnezij i titanij pridonijeli su dramatičnom postizanju  smanjenja težine. Nijedna druga BMW serija ne odlikuje se lakšim vozilom!

Revolucionarno smanjenje težine 

Uštedjelo se punih 35 kilograma kad se radi o dijelovima koji su direktno vezani na gume. Materijali iz svemirske industrije kao i specijalno izrađeni proizvodi poput AC Schnitzerove četveroklipne , visokoučinkovite lake kočione opreme s retrakcijskim sustavom za prednju osovinu, te jednodijelni kovani, tipa VIII, naplatci kotača visoke čvrstoće s titanijumskim maticama kotača, osiguravaju malu težinu i maksimalnu agilnost. 

erfolgsstory_acschnitzer_05

Conti se također ukrcao

Continental BLUECO je specijalni koncept razvoja za model AC Schnitzer 99d. Ova nadogradnja ContiSportContact 5P-a omogućava optimalni otpor kotrljanja, visoki stupanj sposobnosti skretanja i ZR ocjenu  brzine za iznad 240 km/h.

3. Uspjeh

Bez kompromisa

Bolja aerodinamika, manja težina, manje frikcije - pa ipak bez kompromisa u pogledu zadovoljstva vožnje koje korisnici AC Schnitzera cijene već više od 20 godina. Izazov je prihvaćen i ciljevi su postignuti! A rezultati su tako uspješni da je AC Schnitzer morao izmisliti novo ime za taj revolucionaran koncept: "Učinkovite performanse". 

erfolgsstory_acschnitzer_06

Fokusiranje na bitno, bez kompromisa u pogledu dodatnog: Naravno, model 99d je opremljen sa svime, od sigurnosnih modula kao što su zračni jastuci i ESC do multimedjskih sučelja (npr. za povezivanje putnog računala i iPhone-a). 

3.8 litara dizela na 100 kilometara. Teško je povjerovati, ali je istinito. Jedino je šteta što je taj san ostvaren tek kao jedan pojedinačni slučaj, s obzirom da je taj konceptni automobil razvijen kao ogledna tehnologija, a ne za prodaju.