Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

TechArt

Turbo za Turbo: TechArt tjuniranje za Porsche

erfolgsstory_techart_01

1. Izazovi

Porsche 911 Turbo je legenda na četiri kotača

Porsche 911 Turbo je legenda na četiri kotača, doista specijalni automobil koji je apsolutno na samom vrhu ljestvice. Svatko tko bi želio implementirati mjere optimizacije na tom vozilu mora znati točno što radi  - a to je upravo mjesto na koje dolazi TechArt. Na izložbi  automobila u Ženevi u ožujku 2010., stručnjaci za fino podešavanje iz Leonberga pokazali susveobuhvatni program kastomizacije (prilagođenost na zahtjev)  za trenutnu poboljšanu verziju modela 911 Turbo. Nakon toga, ostao je još samo jedan izazov: Povećati učinkovitost vozila.

erfolgsstory_techart_02

Upravo tu počinje prava suradnja s Continentalom. Očito, veća učinkovitost na cesti je jedino moguća s pravom razinom prianjanja. No u svakom slučaju, prihvaćati nove izazove u timu je uvijek dvostruko zadovoljstvo!

erfolgsstory_techart_03

2. Učinkovitost

Još više snage za Turbo

Više snage za Turbo – to je ono  što je dužan stvarati TechArtov sklop za učinkovitost TA 097/T2. Modifikacije motora zapravo obuhvaćaju tri specijalne, prilagođene komponente: TechArt sportski filter za zrak, TechArt višestruki ispušni set i TechArt "Sport" ispušni sustav. Modifikacije se optimalno usklađuju, harmoniziraju zahvaljujući novoprogramiranom sustavu upravljanja motorom.  

erfolg_detailseite_forcecontact

Taj sklop za učinkovitost je dizajniran tako da vas dovede direktno u brzu stazu. Nadograđena verzija Porsche 911 Turbo bez napora se može uvrstiti među najbrže automobile na svijetu. S njim ćete doći od nule do 100 km/h za fenomenalnih 2.9 sekunda i probit ćete granicu od  200 km/h samo 6.4 sekunde kasnije. Maksimalna brzina je također senzacionalna: tek kad stignete do 333 km/h brzinomjer će se prestati pomicati dalje.

S takvom izvedbom, potrebna vam je guma koja je doista posebna. Guma ContiForceContact je ovdje jedno optimalno rješenje. Kao savršena kombinacija gume za cestu i sportske gume, nije potrebno da pravite kompromis u pogledu zadovoljstva vožnje tj. da ga se odreknete, ili pak sigurnosti na velikim brzinama. Ali ta je guma također savršena za svakodnevnu upotrebu, što znači da nakon utrke možete voziti doma.


3. Uspjeh

Rezultat je vozilo koje bez napora predvodi. 

Na primjeru Porsche 911 Turbo, TechArt i Continental su pokazali koliko učinkovitosti automobil stvarno može dati kad automobilski tjuner i proizvođač guma usko surađuju. Rezultat te suradnje je vozilo koje bez napora predvodi.

erfolgsstory_techart_04

Motor 3.8 litara, senzacionalnih 620ks kod 6,400 okr/m, izvanredno ubrzanje i impresivna maksimalna brzina. Maksimalna funkcionalna kvaliteta podudara se sa savršenom izradom – a rezultat je učinkovitost bez presedana na toliko mnogo razina.