Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

Continental winter tire expertise

Naš stručnjak za zimske gume

Oznake na gumama

Oznake na zimskim gumama

article_66w_image1

SIMBOL M+S

Zimske gume su gume čiji su uzorak, sastav ili struktura gaznog sloja dizajnirani tako da postignu bolje radne značajke u snježnim uvjetima od običnih guma vezano uz sposobnosti pokretanja ili održavanja kretanja vozila.

article_66w_image1

Simbol Alpine

Simbolom "Alpine“ zimske se gume identificiraju prema propisima UNECE-a (važeći u EU-u i raznim drugim zemljama) te propisima za gume u SAD-u i Kanadi. Radne značajke ovih zimskih guma na snijegu moraju se dokazati objektivnim testovima te moraju zadovoljavati ili premašivati definirana ograničenja. Te gume pružaju visoke radne značajke po pitanju sigurnosti i kontrole na snijegu, na zaleđenim cestama i općenito na niskim temperaturama.

Posebne 4x4 gume za terence

Mnogi terenci i vozila za grube terene opremljeni su gumama koje imaju oznaku „M+S“ na bočnoj strani. Razlog tomu je taj što je ova kategorija vozila prvi put ponuđena u Sjevernoj Americi gdje su gume za sva godišnja doba s oznakom „M+S“ uobičajene. Unutar portfelja Continentala ovo se primjenjuje, primjerice, na proizvode ContiCrossContact LX, ContiCrossContact LX Sport ili Conti4x4Contact.

Oznaka M+S službeno je definirana u jednoj direktivi EU-a kao: „guma čiji su uzorak i struktura gaznog sloja dizajnirani tako da imaju bolje radne značajke na snijegu od obične gume“. Radne značajke guma označenih s „M+S“ stoga nisu ni definirane ni izmjerene.

Radne značajke zimskih guma na snijegu u Sjevernoj Americi označene su takozvanim simbolom koji se zove „Alpine“. Samo gume koje ispunjavaju ili nadmašuju ove zahtjeve mogu imati simbol „Alpine“.

Preporuka Continentala

Iako zakon u nekim europskim zemljama gume označene M+S smatra zimskim gumama, Continental preporučuje da koristite zimske gume s „Alpine“ simbolom na bočnoj strani, s dubinom gaznog sloja od najmanje 4 mm u zimskim uvjetima.