Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

Proslavite što ste dio obitelji.

Proslavite što ste
dio obitelji.

Originalna oprema - vozite na najpoželjnijoj opciji

Vjerojatno se u vašem automobilu već sada nalaze dijelovi koje je napravila tvrtka Continental. Proizvođači automobila u Europi vjeruju našim proizvodima u tolikoj mjeri da koriste Continental gume za svaki treći novi automobil u više od 800 modela. To nas čini najboljim izborom proizvođača automobila i postavlja nas znatno ispred svih naših konkurenata. Bez obzira na marku automobila, na to da li ste se prebacili s malog automobila na obiteljski kombi ili konačno preuzimate isporučeni automobil iz vaših snova, proizvođači znaju: Continental gume predstavljaju pouzdanu sigurnost.

Put do toga nije lak: od konceptualnog istraživanja do postavljanja jedne od naših guma na novi automobil međunarodnog proizvođača potrebne su oko četiri godine. Za to vrijeme razvijamo gumu koja je najprikladnija za određeni model automobila i tržište na koje se uvodi, a zatim provodimo oko stotinu unutarnjih ispitivanja. Kupci automobila u konačnici žele gume najviše kvalitete, a prije svega najveću sigurnost koja traje što je moguće dulje i dopušta im da dugo uživaju u svom novom automobilu.

3 pitanja za: Ulricha Mertina o razvoju OE guma (guma originalne opreme)

Pogledajte moderni automobil i vidjet ćete savršeno integriran koncept, uključujući i gume. Pravi set guma osigurava da se performanse automobila na papiru vide na cesti. Dobivanje OE odobrenja za dobavljače od proizvođača automobila ukazuje na izvanrednu kvalitetu proizvoda. S obzirom na sve veće zahtjeve na novim modelima automobila i nezaustavljiv tehnološki razvoj, programeri se suočavaju sa sve većim izazovima, koji - da stvari budu još složenije - također variraju između zemalja i proizvođača.  Ulrich Mertin, Viši potpredsjednik računovodstva EMEA poslovne jedinice OE PLT guma u tvrtki Continental, objašnjava važnost i izazove razvoja OE guma.

Razvoj OE guma izuzetno je zahtjevan posao. U kojoj fazi razvoja automobila proizvođači obično stupaju u kontakt s Continentalom?

Dopustite mi da kažem ovako: kad primimo upit, obično imamo između tri i četiri godine da razvijemo idealnu gumu za novi model automobila. Ali upravo sada, na primjer, imamo upite o projektima koji bi trebali biti gotovi za dvije godine. Ovi produženi rokovi omogućuju nam ispunjavanje zahtjeva više nego adekvatno. U najboljem slučaju, naravno da bismo se radije uključili u konceptualnu fazu razvoja novih automobila. I iako to možda nije pravilo, ipak se događa.

Koje su ključne karakteristike performansi koje proizvođač automobila očekuje od proizvođača guma?

Razlikuje se od zemlje do zemlje i doista od jednog proizvođača automobila do drugog. Općenito govoreći, osnovni se zahtjevi uglavnom odnose na sigurnost i smanjenje otpora kotrljanja, razine buke u kabini i vanjske buke - a sve to bez narušavanja sigurnosti. Zahtjevi se također mijenjaju s vremenom, osobito s novim tehnologijama.  Na primjer, u 1980-ima, otpor kotrljanja i potrošnja goriva imali su relativno podređenu ulogu, ali to se temeljito promijenilo porastom (i zahtjevima) električne mobilnosti. Sve u svemu, trenutačna misija je pomicanje granica u svakom smjeru.

Kako osiguravate da novorazvijena OE guma ispunjava visoka očekivanja proizvođača automobila?

Na kraju razvojnog procesa izvodimo brojna ispitivanja, prvo u laboratorijima, a zatim i na stazi. OE gume su podvrgnute sveobuhvatnom ispitivanju. Namjera je premašiti ciljane performanse, bilo da se radi o stvaranju buke, usporavanju ili otporu kotrljanja. Ispitivanja u laboratorijskim uvjetima prate testne vožnje u stvarnim uvjetima na našim testnim stazama. Svaki tim ima svoje testne vozače koji se bave ovim zadatkom i procjenjuju da li novorazvijena guma dobro funkcionira i na cesti.

Budite dio najveće svjetske zajednice - s OE gumama Continental

Preuzimate novi automobil? OE gume imaju ključnu ulogu u postizanju udobnosti i radnih karakteristika željenih za automobil i uvelike utječu na ukupno zadovoljstvo vozača vozilom. Ono što je najvažnije, one jamče sigurna putovanja za vas i vašu obitelj.

Mobile Image Desktop Image

Istaknute karakteristike proizvoda

Pronađite svoju gumu

Najbrži put do savršene gume.