Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image1_lg

Zašto Continental

Testirano za vašu sigurnost

Postavljanje standarda unutar standarda

Image

Prije nego što se inovacije Continentala počnu proizvoditi, intenzivno se testiraju. Uspostavljene i nove metode testiranja jamče prikladnost za svaki dan. Continental koristi i razvija sve naprednije tehnologije testiranja i mjerenja da bi osigurao ispravne i optimizirane proizvode.

Testiramo vašu sigurnost – diljem svijeta.

Tijekom godine stalno pokazujemo da ne postoje granice za testiranje naših guma na testnim lokacijama u SAD-u, na Novom Zelandu, u Švedskoj, Španjolskoj i, posljednje ali ne manje važno, na našoj stazi pored Hannovera, na Contidromu – koji je također tražena referentna staza za neovisne stručnjake. 

Sve naše zimske i ljetne gume iz svih dijelova svijeta testiraju se pod različitim vremenskim uvjetima i na različitim uvjetima površine ceste. Podrazumijeva se da se sve to odvija uporabom najmodernijih metoda testiranja i tehnologija mjerenja.

Svake godine testira se 140,000 guma na prijeđenih ukupno 200 milijuna kilometara. Internacionalni tim profesionalnih testnih vozača učine više od 67,000 testova  – te prijeđu put oko svijeta 500 puta prije nego neka inovacija bude odobrena. Na taj način Continental može biti siguran da će izaći s najsigurnijim, najudobnijim i najpouzdanijim rješenjima u području mobilnosti. 

Winter Tire Test Research
Image

Prvi potpuno automatizirani sustav za testiranje guma iz Continentala.

24 sata dnevno, 365 dana godišnje: sustavom AIBA (Automatizirani analizator kočenja u zatvorenom) Continental podiže testiranje guma na novu razinu. Putem potpuno automatiziranog procesa u hali Contidrom, testno vozilo bez vozača ubrzava  sve do brzine od 120 km/h, a zatim koči naizmjence na hidraulički tjeranim površinama ceste sa standardiziranom podlogom. Ti se testovi mogu provoditi tijekom cijele godine na mokrim i na suhim površinama ceste te na posebnoj ledenoj stazi. I dok se testovi sprovode bez obzira na vremenske uvjete, Continental može ponuditi najprecizniji postupak testiranja kočenja na svijetu te poboljšati mogućnost reproduciranja za 70%. Stoga možete biti mirni jer će vaše gume imati izvrsnu učinkovitost kočenja bez obzira na vrijeme po kojem vozite.