Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image1_lg

Kompanija

Suradnja s Continentalom

Činjenice i brojke

article_66w_image1

Osnovan u Hanoveru u Njemačkoj, 1871. godine, Continental je jedan od vodećih svjetskih dobavljača automobilske industrije. Sa više od 178,000 vrhunski-obučeno zaposlenih u preko 269 lokacija u 46 različitih zemalja, mi značajno i održivo vozimo progres automobilske industrije naprijed.


Godine 1898. početni uspjesi u razvoju i proizvodnji proslavljeni su proizvodnjom automobilskih pneumatika sa ravnim gazećim slojem. Na prelomu vijeka Continental balonski materijal korišten je za zaptivanje gasnih ćelija prvog njemačkog vazdušnog broda. 1905. godine, Continental je postao prva kompanija na svijetu koja je razvila zupčane gume za automobile, a 1905. godine započeli smo proizvodnju zakovica protiv klizanja guma, slične kasnijim okovanim gumama, a tri godine kasnije izumili smo odvojivi točak za turističke automobile. Godine 1909, francuski avijatičar Luj Blerio je bio prva osoba koja je letjela preko Engleskog kanala. Leteće površine njegovog monoplana bile su pokrivene materijalom Continental Aeroplan.

Krajem 1920-ih, kompanija se udružila sa većim kompanijama u industriji guma i formirala "Continental Gummi-Werke AG".


1951. godine započeli smo sa proizvodnjom žičanih transportnih traka. 1955. godine smo bili prva kompanija koja je razvila vazdušne jastuke za kamione i autobuse. Proizvodnja serije opojasanih guma započeta je 1960. godine. Oko 30 godina kasnije plasirali smo prve ekološki prihvatljive gume za putnička vozila na tržište.


1995. godine osnovana je divizija Automobilskih sistema radi intenziviranja sistemskog poslovanja sa automobilskom industrijom. Predstavili smo ključnu tehnologiju za sisteme hibridnih pogona još 1997. godine.


Danas se Continental nalazi među prvih pet proizvođača u automobilskoj industriji na svijetu. Kao dobavljač kočionih sistema, i komponenti za pogonske i šasije, instrumente, rješenja infozabave, elektronike vozila, guma i tehničkih elastomjera, Continental doprinosi poboljšanju bezbjednosti vožnje i globalnoj zaštiti klime. Continental je takođe kompetentan partner u mrežnoj komunikaciji automobila.


Korporacija Continental je podijeljena na automobilsku grupu i grupu za gume, a sastoji se od pet divizija:

  • Chassis & Safety obuhvata kompanijske ključne kompetencije u umreženoj bezbjednosti u vožnji, kočenju, asistencijama vozaču, pasivnoj bezbjednosti i komponentama šasije. Powertrain predstavlja inovativna i efikasna sistemska rješenja za pogonske sklopove vozila.
  • Interior kombinuje sve aktivnosti u vezi sa prezentacijom i upravljanjem informacijama u vozilu.
  • Odjel guma nudi prave gume za svaku primjenu – od putničkih automobila preko kamiona, do autobusa i vozila na gradilištu, te bicikala i motocikala.  Continental gume znače izvrsni prijenos sila, izuzetno pouzdano vučenje u svim vremenskim uvjetima te visoki omjer dobivenog za uloženi novac.
  • Odjel ContiTech razvija i proizvodi funkcijske dijelove, komponente i sustave za automobilsku industriju te za druge ključne industrije. 


Sledite ovaj link i saznajte više ot Continental korporaciji.