Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image1_lg

Kompanija

Poslovna jedinica pneumatici

Pneumatici za putnička vozila i lake kamione

article_66w_image1

Continental je jedan od vodećih proizvođača pneumatika za putnička vozila i lake kamione  (PLT) u Evropi i četvrti po veličini proizvođač na svijetu na tržištu pneumatika za prvu ugradnju i zamjenu. Osnovan u  Hanoveru u Njemačkoj, 1871. godine, Continental je danas jedan od vodećih dobavljača automobilske industrije. Sa više od 190,000 visokoobučeno zaposlenih na preko 554 lokacija u 61 različitoj državi, mi značajno i održivo vozimo progres automobilske industrije naprijed. Našim proizvodima i uslugama mi doprinosimo bezbjednoj, ekonomičnoj i ekološki efikasnoj mobilnosti 

Passenger and Light Truck Tires divizija se sastoji od brendova Continental, Uniroyal, Semperit, Barum, General Tire, Viking, Gislaved, Mabor i Sportiva. Continental, naš premijum brend, zauzima vodeću poziciju u poslovima prve ugradnje i zamjene. Kao brend sa naslijeđem, Continental je sakupio ogromno znanje i stručnost, koje ga čini jednim od vodećih proizvođača premijum pneumatika i snabdjevača automobilske industrije. Naše godine opsežnih istraživanja i testiranja su pokazale da pneumatici nisu samo ključni za ukupne performanse vozila, već da oni veoma utiču i na snagu kočenja takođe. Zbog toga mi nikad nećemo da prestanemo da optimizujemo naš asortiman proizvoda, da bi bili sigurni da naši pneumatici uvijek pružaju odlično kočenje, maksimalnu bezbjednost i najveće uživanje u vožnji.

Da bismo to postigli, mi testiramo naše pneumatike na našim ispitnim poligonima širom svijeta, uključujući i Contidrom, našu lokalnu stazu blizu Hanovera. U okviru Contidroma, u prvom potpuno automatizovanom sistemu za testiranje pneumatika, AIBA, testovi mogu da se održavaju tokom cijele godine na mokrim i suhim površinama puta. Dok mi razvijamo i testiramo naše premijum pneumatike, razmatramo sve moguće aspekte bezbjednosti i performansi. To se iznova potvrđuje na nezavisnim testovima širom svijeta, gdje smo nekoliko puta osvojili najviše preporuke . Naši pneumatici takođe moraju da prođu stotine strogih testova proizvođača vozila da bi dokazali kako imaju performanse najviših standarda. Tek onda Continental pneumatici dobijaju odobrenja za prvu ugradnju. Rezultat je da skoro svako treće vozilo u Evropi napušta proizvodnu liniju sa Continental pneumaticima.