Proizvodi za automobil/kombi/4x4

New content item

Sve su zimske gume jednake.
Sve dok ulice ne zabijeli snijeg.

Uživajte u svakom godišnjem dobu uz gume za svaku sezonu

Guma za sva godišnja doba, Continentalov cjelogodišnji asortiman ne pravi kompromise u blažim klimatskim pojasevima. Umjesto toga, kombinira najbolje od ljetnih i zimskih guma, za savršenu svestranu vožnju.

U nekim zemljama zima znači niske temperature, jak snijeg i poledicu na svakom prelazu. Ali negdje drugdje, zima može značiti samo hladno vrijeme, kišu i povremeno propadivanje snijega. To važi i za ljeto: u nekim zemljama vrućina može dostići temperaturu od 40°C; a na drugim mjestima sezonska temperatura može dostići samo oko 28°C.

Ako živite u području umjerene klime, možete uživati u glatkoj vožnji u svakoj sezoni s Continentalovim gumama za sva godišnja doba. Nastavite čitati i saznajte više! 

 

Održavajte kontrolu, sa gumom koja ne zna za godišnje doba

Gume za sva godišnja doba bi mogle biti alternativa za tebe zato što...

  • Kombiniraju najbolje od ljetnih i zimskih guma u jednu gumu za sva godišnja doba, koju odlikuju dobre performanse i u toplim i u hladnim, kao i vlažnim i u suhim vremenskim uvjetima
  • Gume za sva godišnja doba znače da vozači mogu koristiti jedan komplet guma tokom cijele godine, bez potrebe za sezonskom zamjenom
  • Klima vašeg okruženja je ključni faktor. Gume za sva godišnja doba su osmišljene da pruže dobre performanse u uvjetima blaže klime
  • Redovna provjera i održavanje guma su načini da osigurate optimalne performanse i sigurnost

U nastavku saznajte više o gumama za sva godišnja doba

Čuvat ćemo vašu sigurnost bez obzira na godišnje doba

Počni
 


NAJBOLJE GUME ZA SVA GODIŠNJA DOBA, ZA NAJBOLJE PERFORMANSE U SVAKO GODIŠNJE DOBA

Naši izjemni rezultati s testov so zgovorni. Continentalove večkrat nagrajene pnevmatike se odlično izkažejo na neodvisnih testih pnevmatik in so natanko takšne pnevmatike, kakršne potrebujete skozi vse leto. Izvolite, izberite si svoj model.


all season tires

Kako funkcioniraju gume za sva godišnja doba

Continentalove gume za sva godišnja doba objedinjuju tehnologije ljetnih i zimskih guma u gume za sva godišnja doba, koje daju vrhunske performanse u svim, osim u najekstremnijim, vremenskim uvjetima. U nastavku pročitajte po čemu se gume za sva godišnja doba razlikuju od zimskih i ljetnih guma i saznajte da li su one odgovarajuće za vas i vaše automobilske potrebe.

Ovdje saznajte kako funkcioniraju gume za sva godišnja doba

Vodič za kupovinu guma za sva godišnja doba

Gume za sva godišnja doba vozačima mogu pružiti najbolje od oboga: dubinu gaznog sloja pogodnu za većinu vremenskih prilika, impresivan životni vijek gaznog sloja te oslobođenost od mijenjanja i čuvanja ljetnih i zimskih guma svake godine. Međutim, sezonske gume i dalje mogu biti najbolji izbor za vas, a u nekim slučajevima i povećati efikasnost potrošnje goriva.

Saznajte jesu li gume za sva godišnja doba prikladne za vas, otkrijte koja od njih je najbolja za putničke automobile, električna vozila, terence ili teretnjake i naučite prepoznati simbol za sve vremenske uvjete na bočnoj strani gume.

Pročitajte više

Gume za svako godišnje doba za kamp kućice

Gume za svako godišnje doba mogu biti odličan izbor za vašu kamp prikolicu: potpuna sigurnost, pouzdana vuča u širokom rasponu vremenskih uvjeta te vrhunsko upravljanje i performanse. Gume za sva godišnja doba za kamp prikolice su osmišljene za upotrebu tokom cijele godine u uvjetima umjerene klime. Nastavite čitati i saznajte zašto gume za sva godišnja doba mogu biti najpraktičniji izbor za kamp kućice.

Pročitajte više
All-season tread depth

Dubina gaznog sloja, zakoni o gumama i kada promijeniti gume za sva godišnja doba

Bez obzira na to da li razmišljate o kupovini guma za sva godišnja doba ili ih već posjedujete, postoje neke važne stvari koje morate znati o njima kada su u pitanju sigurnost, dubina gaznog sloja i zakonski zahtjevi. Ovaj članak istražuje svaki od tih faktora kako biste bili dobro informirani kada je u pitanju posjedovanje guma za sva godišnja doba.

Saznajte više
All season test results

Rezultati ispitivanja guma za sva godišnja doba

Mi u Continentalu bismo mogli cijeli dan pričati o kvalitetu naših guma za sva godišnja doba. Ali ne morate nam vjerovati na riječ! Recenzije guma i nezavisni testovi potvrđuju performanse i pouzdanost naših guma za sva godišnja doba. Ako živite u području umjerene klime i tražite gume za sva godišnja doba, za svoj automobil, kamp prikolicu, dostavno vozilo ili terenca, pogledajte kako su nezavisne recenzije guma, ocjene i testovi procijenili Continentalov asortiman guma za sva godišnja doba.

Pročitajte više
aquaplaning situation

Akvaplaning sa gumama za sva godišnja doba

Čak i ako vozite samo po blagom zimskom vremenu, kad snijeg i led nisu velika briga, ipak morate biti svjesni klizavih puteva. Zašto? Nisu klizavi snijeg i led, nego tanki sloj vode koji se nakuplja između površine ceste i gume automobila. To se može desiti u bilo kojoj sezoni, ali rizik je veći po vlažnom zimskom vremenu. Saznajte više o fenomenu akvaplaninga ili hidroplaninga, kako ga izbjeći i kako reagirati ako se dogodi.

Više o akvaplaningu
heavy rain situation

Vožnja po zimskoj kiši 

Zima znači snijeg? Naravno, ali na većini mjesta zima znači i kišu. Mnogo kiše. Kao i u svim zimskim uvjetima vožnje, vožnja po kiši je mnogo izazovnija od vožnje po osunčanim suhim putevima. Mokri putevi predstavljaju veći rizik za vozače i više traže od vašeg automobila, njegovih sigurnosnih karakteristika, a posebno njegovih guma. Saznajte kako se sigurno kretati pod teškim pljuskom.

Savjeti za sigurnu vožnju po jakoj kiši