Proizvodi za automobil/kombi/4x4

A motorhome with all-season tires in a scenic ocean setting

Gume za svako godišnje doba za kamp kućice

Gume za sva godišnja doba: odlično pristaju vašoj kamp prikolici

 

Nekoliko činjenica: ključne stvari koje morate znati o gumama za sva godišnja doba za kamp prikolice:

  • Prodaja kamp kućica je znatno porasla tokom pandemije 
  • Gume za sva godišnja doba za kamp prikolice su odlična opcija zahvaljujući cjelogodišnjoj sigurnosti i performansama
  • Prilikom donošenja odluke o tome koje gume će koristiti za svoje putovanje vozači kamp kućica moraju uzeti u obzir klimatski uvjete u kojima će se voziti
  • Održavanje guma za sva godišnja doba za kamp prikolice produžit će njihov vijek trajanja i omogućiti optimalne performanse i sigurnost

Ne može se poreći da je zdravstvena kriza zbog pandemije COVID-19 promijenila način na koji radimo mnoge stvari. Od više rada od kuće i online kupovine, do povećane vožnje biciklom na posao, pandemija je stvorila mnoge nove trendove.

Situacija je promijenila i način na koji se neki od nas odlučuju za odmor. Budući da se ograničenja putovanja neprestano mijenjaju, mnogo ljudi je pretvorilo pandemiju u priliku da istraže svoja dvorišta. A koji je bolji način da se to uradi nego putovati kamp prikolicom?

Razmislite o montaži guma za sva godišnja doba na kamp prikolicu

A motorhome with all-weather tires driving in the rain on wet roads

Bez obzira da li planirate putovanje tokom zime, ljeta ili u nekom međuperiodu, gume za sva godišnja doba za kamp prikolice bi mogle biti odličan izbor za vašu kamp kućicu. One nude potpunu sigurnost, pouzdanu vuču u širokom rasponu vremenskih uvjeta te vrhunsko upravljanje i performanse.

Kada je najbolje koristiti automobilske gume za sva godišnja doba?

Gume za sva godišnja doba za kamp prikolice su osmišljene za upotrebu tokom cijele godine u uvjetima umjerene klime, a Continental nudi najbolji izbor u segmentu guma za sva godišnja doba. Svi modeli su osmišljeni tako da nude impresivno prianjanje na cesti ljeti i zimi, kao i dobre performanse kočenja na suhim i mokrim cestama - čak i u bljuzgavici. Osim toga, nude i vrhunsku kilometražu. Međutim, važno je zapamtiti da nisu posebno prilagođene teškim zimskim uvjetima.

NAJBOLJE GUME ZA SVA GODIŠNJA DOBA, ZA NAJBOLJE PERFORMANSE U SVAKO GODIŠNJE DOBA

Naši izjemni rezultati s testov so zgovorni. Continentalove večkrat nagrajene pnevmatike se odlično izkažejo na neodvisnih testih pnevmatik in so natanko takšne pnevmatike, kakršne potrebujete skozi vse leto. Izvolite, izberite si svoj model.


Uzmite u obzir nadmorsku visinu i temperaturu vašeg putovanja

A motorhome with all-season tires on a road trip

Prilikom odlučivanja o tome jesu li gume za sva godišnja doba prikladne za vas, važno je uzeti u obzir prosječnu klimu u kojoj živite i kamo ćete putovati kamp prikolicom. Continentalove gume za sva godišnja doba nude sigurnost i vrhunske performanse za vozače u područjima blagih klimatskih uvjeta.

Na primjer, ako planirate putovanje u planine, trebali biste pogledati prosječne vremenske uvjete za to doba godine. Ako ste visoko u Alpama tokom zime, velike su šanse da ćete se suočiti sa puno snijega i leda – elementima koji nisu pogodni za gume za sva godišnja doba za kamp prikolice. Međutim, ako posjetite Alpe tokom ljeta kada preovladavaju blage do hladne temperature, sa možda malo snijega, možete se osloniti na gume za sva godišnja doba za kamp prikolice.

Napomena: Ako planirate da se uputite u planine svojom kamp prikolicom, obratite dodatnu pažnju na pritisak u gumama. Ako napunite gume do preporučenog pritiska na nivou mora, ali zatim putujete na višu nadmorsku visinu, pritisak zraka u gumama će se povećavati s povećanjem visine i možda ćete ga morati prilagoditi. Da biste utvrdili ispravno povećanje, uvijek pogledajte priručnik proizvođača vašeg vozila.

Savjeti za održavanje guma za sva godišnja doba za kamp kućice

Kao vlasnik kamp kućice, želite osigurati da su vaše gume za sva godišnja doba u odličnom stanju, radi sigurnosti, a i zato što im to može produžiti vijek trajanja. Evo naših najboljih savjeta za njihovo održavanje:

Tire damage

Uvijek ih pregledajte prije svakog putovanja 

To će vam dati priliku da vidite ima li oštećenja ili ih treba rotirati ili napuhati. Posebno obratite pažnju na bočne zidove, tj. eventualne posjekotine, pukotine i izbočine.

Air pressure

Provjerite pritisak zraka 

Baš kao i kod obične automobilske gume, trebali biste provjeravati pritisak zraka u svojim gumama za kamp prikolice najmanje svake tri sedmice, čak i ako ne planirate koristiti svoju prikolicu nekoliko mjeseci. Održavanje tlaka zraka pomoći će osigurati duži vijek trajanja vaših guma.

Tread depth

Provjerite dubinu gaznog sloja

Kada provjeravate pritisak u gumama, uvijek provjerite i dubinu gaznog sloja. Da biste to učinili, pogledajte indikatore istrošenosti gaznog sloja na vašim gumama ili koristite mjerač dubine gaznog sloja.

manufacturer´s vehicle handbook

Pobrinite se da ukupna masa kamp kućice ne prelazi indeks opterećenja

Pridržavanje smjernica za masu je izuzetno važno za očuvanje vaših guma za sva godišnja doba za kamp prikolicu, kao i za vašu sigurnost. Informaciju o maksimalnoj masi možete pronaći u priručniku proizvođača vašeg vozila.

Pobrinite se za ravnomjernu raspodjelu mase kamp prikolice

Da biste izbjegli povećano habanje jedne ili dvije gume, pobrinite se da je masa ravnomjerno raspoređena na sve četiri gume kamp prikolice. Ako niste sigurni kako to provjeriti, zatražite od lokalnog stručnjaka za gume da pregleda vaše vozilo.

Tire storage

Pokrijte gume dok ih ne koristite

Ako vaša kamp prikolica ostane parkirana na prilazu, odnosno ulici ili ostane u garaži mjesecima, prekrijte gume da biste spriječili starenje zbog izloženosti UV zračenju.