Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image

Medijske usluge

Continental postaje zvanični partner Tour de France

04/12/2017

 

  • Kristijan Prudom, generalni direktor Tour de France i Nikolaj Secer, član Izvršnog odbora Continental AG odgovoran za korporativne nabavke  i direktor divizije Gume postigli su dogovor o sponzorstvu prema kome će
  • Continental obezbjeđivati gume za sve zvanične pomoćne automobile i motocikle na trci Tour de France 
  • Proizvođač guma ima dugu tradiciju razvoja i proizvodnje visokotehnoloških guma za Tour de France i mnoge druge biciklističke trke širom svijeta

Od početka Nove godine, Continental će biti zvaničan partner Tour de France.

Ugovor o sponzorstvu su zvanično potvrdili Kristijan Prudom, generalni direktor Tour de France i Nikolaj Secer, član Izvršnog odbora Continental AG odgovoran za korporativne nabavke i direktor divizije Gume.

Nikolaj Secer, član Izvršnog odbora Continental AG odgovoran za korporativne nabavke i direktor divizije Gume (u sredini) zajedno sa Kristijanom Prudomom, generalnim direktorom Tour de France (drugi s desna)

Nikolaј Secer, član Izvršnog odbora Continental i direktor divizije Gume

„Za Continental je to što postaje zvaničan partner logičan sljedeći korak u našoj posvećenosti razvoju i proizvodnji visokotehnoloških guma za trkačke bicikle – guma koje se koriste i na Tour de France“, naglasio je Secer na svečanosti u Parizu. „Ovim korakom pokazujemo našu veliku proizvodnu stručnost u proizvodnji guma u jedinstvenoj sredini od svjetskog značaja – u biciklističkim trkama koje ne samo što zahtijevaju krajnju bezbjednost već nalažu referentne standarde sa aspekta otpora na kotrljanje i težine“. Samo prošle godine devet timova koji su se takmičili na Tour de France koristili su Continental gume, uključujući i pobjednika trke Krisa Fruma.

Generalni direktor trke Tour de France Kristijan Prudom dodao je: „Čast nam je da poželimo dobrodošlicu Continentalu na Tour de France – kompanija sa međunarodnim statusom, sa preko 145 godina znanja koja je na vrhu u svom sektoru. Od velikog značaja za biciklizam jeste to što Continental želi da se poveže sa najvećom biciklističkom trkom na svijetu. Posvećenot A.S.O. sa aspekta bezbjednosti na biciklističkim trkama, u kombinaciji sa Continentalovim istraživanjima na razvoju još efikasnijih guma, potvrđuje vrijednosti i logiku koja stoji iza ovog partnerstva. Guma je jedina tačka kontakta između bicikla i puta. Prema tome, ona je ključni element u praktikovanju ovog sporta“.

Od 2018. godine, Continental će u prvih pet godina održavati visoku vidljivost oko najteže biciklističke trke na svijetu.

Sva zvanična pomoćna vozila – automobili, vanovi i motocikli – na Tour de France će biti opremljena Continentalovim gumama.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39