Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image

Medijske usluge

Continental postaje zvanični partner Tour de France

04/12/2017

 

  • Kristijan Prudom, generalni direktor Tour de France i Nikolaj Secer, član Izvršnog odbora Continental AG odgovoran za korporativne nabavke  i direktor divizije Gume postigli su dogovor o sponzorstvu prema kome će
  • Continental obezbjeđivati gume za sve zvanične pomoćne automobile i motocikle na trci Tour de France 
  • Proizvođač guma ima dugu tradiciju razvoja i proizvodnje visokotehnoloških guma za Tour de France i mnoge druge biciklističke trke širom svijeta

Od početka Nove godine, Continental će biti zvaničan partner Tour de France.

Ugovor o sponzorstvu su zvanično potvrdili Kristijan Prudom, generalni direktor Tour de France i Nikolaj Secer, član Izvršnog odbora Continental AG odgovoran za korporativne nabavke i direktor divizije Gume.

Nikolaj Secer, član Izvršnog odbora Continental AG odgovoran za korporativne nabavke i direktor divizije Gume (u sredini) zajedno sa Kristijanom Prudomom, generalnim direktorom Tour de France (drugi s desna)

Nikolaј Secer, član Izvršnog odbora Continental i direktor divizije Gume

„Za Continental je to što postaje zvaničan partner logičan sljedeći korak u našoj posvećenosti razvoju i proizvodnji visokotehnoloških guma za trkačke bicikle – guma koje se koriste i na Tour de France“, naglasio je Secer na svečanosti u Parizu. „Ovim korakom pokazujemo našu veliku proizvodnu stručnost u proizvodnji guma u jedinstvenoj sredini od svjetskog značaja – u biciklističkim trkama koje ne samo što zahtijevaju krajnju bezbjednost već nalažu referentne standarde sa aspekta otpora na kotrljanje i težine“. Samo prošle godine devet timova koji su se takmičili na Tour de France koristili su Continental gume, uključujući i pobjednika trke Krisa Fruma.

Generalni direktor trke Tour de France Kristijan Prudom dodao je: „Čast nam je da poželimo dobrodošlicu Continentalu na Tour de France – kompanija sa međunarodnim statusom, sa preko 145 godina znanja koja je na vrhu u svom sektoru. Od velikog značaja za biciklizam jeste to što Continental želi da se poveže sa najvećom biciklističkom trkom na svijetu. Posvećenot A.S.O. sa aspekta bezbjednosti na biciklističkim trkama, u kombinaciji sa Continentalovim istraživanjima na razvoju još efikasnijih guma, potvrđuje vrijednosti i logiku koja stoji iza ovog partnerstva. Guma je jedina tačka kontakta između bicikla i puta. Prema tome, ona je ključni element u praktikovanju ovog sporta“.

Od 2018. godine, Continental će u prvih pet godina održavati visoku vidljivost oko najteže biciklističke trke na svijetu.

Sva zvanična pomoćna vozila – automobili, vanovi i motocikli – na Tour de France će biti opremljena Continentalovim gumama.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružamo najbolji doživljaj na našoj web stranici. Kliknite ovdje da saznate više detalja ili da promijenite vaše postavke za kolačiće.