Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image

Medijske usluge

Gumama Continental WinterContact TS 870 P auto motor sport dodijelio najvišu ocjenu na testu zimskih guma

09/09/2022
wintercontact 870P


  • WinterContact TS 870 P postiže najbolji rezultat među osam konkurenata
  • Redakcija: Uravnotežene na mokrom kolovozu. Kratko kočiono rastojanje, neutralno, precizno i odlično prianjanje na suhoj podlozi
  • Jedinjenje Cool Chili smanjuje otpor kotrljanja, smanjujući potrošnju goriva i emisije CO2

Hanover, 9. septembar 2022. godine

Časopis auto motor und sport dodijelio je gumama Continental WinterContact TS 870 P ocjenu "veoma dobar" na svom posljednjem testu (izdanje 20/2022). Stručnjaci su testirali osam zimskih guma 245/45 R19 102 V/W namijenjenih različitim vrstama velikih limuzina, kupea ili vozila SUV. Vozila korištena tokom testiranja bila su Audi A6 Quattro i Audi A7 Quattro. Redakcija je ispitala profile zimskih guma evropskih, azijskih i američkih brendova i testirala ih u odnosu na ukupno 13 kategorija - uključujući upravljanje, otpor kotrljanja i kočenje. Prema kriteriju testa "Životna sredina", gume WinterContact TS 870 P dobili su ocjenu 9,4 od mogućih 10 bodova, a prema kriteriju "Otpor kotrljanja", Continental gume postigle su najbolji rezultat među svih osam testiranih zimskih guma. "Veoma lako upravljanje na snijegu sa velikim rezervama", napisali su stručnjaci časopisa auto motor und sport koji su sproveli testiranje.

WinterContact TS 870 P za putničke automobile i vozila SUV od klase vozila srednje veličine pa naviše

Sa WinterContact TS 870 P, Continental postepeno zamjenjuje svoje uspješne gume TS 850 P. Kod guma WinterContact TS 870 P, Continental se oslanja na unaprijeđeno jedinjenje Cool Chili, kao i na Hydro Grooves. Kako bi pružili dodatnu bezbjednost vozačima koji stavljaju šire gume, inženjeri su odlučili da odstupe od konvencionalnog profila u obliku slova V. Umjesto toga, Continental je na gumama WinterContact TS 870 P izabrao stabilniji dizajn i četiri velika usjeka po obimu između redova blokova gazećeg sloja. Ova inovativna struktura gazećeg sloja, koja se također značajno razlikuje od prethodnika, donosi očigledne prednosti, naročito u mokrim uslovima, jer naročito brzo odvodi vodu sa površine kontakta, poboljšava karakteristike upravljanja, doprinosi kraćem kočionom rastojanju i nudi naročito pouzdanu odbranu od zastrašujućeg akvaplaninga.

U poređenju sa dokazanim prethodnim modelom, inženjeri su poboljšali kočenje na mokroj podlozi za četiri procenta i sposobnosti akvaplaninga za osam procenata - bez smanjenja performansi u drugim oblastima. Kočenje na ledu (poboljšano za 5 procenata), upravljanje na suhom (poboljšano za 6 procenata) i upravljanje na snijegu (poboljšano za 6 procenata) također zaslužuju da budu pomenuti. Sa stanovišta zaštite životne sredine, nove zimske gume kompanije Continental su jednako impresivne. Njihov otpor kotrljanja poboljšan je za dva procenta, a vijek upotrebe guma čak za 16 procenata.

Ponuda je prvobitno uključivala 52 proizvoda za veličine felge između 16 i 21 inča u prečniku, sa poprečnim presjecima guma iz serija 35 do 65 i širinama od 205 do 255 milimetara - uključujući brojne modele sa rebrima za zaštitu felge i/ili XL oznakama za povećanu nosivost. Odobrene brzine dostižu 270 km/h. Zahvaljujući tome, gume WinterContact TS 870 P su savršeno rješenje za zamjenu guma na limuzinama, vozilima SUV i sportskim automobilima. Zahvaljujući svom dizajnu, stabilna konstrukcija također pruža odlične performanse guma na težim vozilima sa električnim pogonima.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39