Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image

Medijske usluge

Black Chili Driving experience: imamo pobjednike

09/05/2019
Black_chilli_driving_experience

Black Chili Driving experience: imamo pobjednike

  • Poznati su sretnici koji će osjetiti zavojite krivine Provanse i doživjeti vrhunsko prianjanje pneumatika Continental

Kako drugačije proslaviti vodeću ulogu u automobilskoj industriji nego ostvarivanjem snova ljubiteljima automobila? Continental će grupu sretnika iz regije Adria koji su učestvovali u nagradnom kvizu i ubijedili žiri, povesti u nezaboravni 4-dnevni doživljaj Provanse, gdje će isprobati pneumatike Continental sa gumenom smješom Black Chili.

 

U online interaktivnom nagradnom kvizu učestvovalo je više od 12 hiljada ljudi iz 8 država. Svako ko je propratio atraktivne snimke prošlogodišnjeg Black Chili iskustva, suočio se sa problemima bezbjedne sportske vožnje, brenda Continental i pneumatika. Među finaliste svrstali su se oni koji su svojim žarom i ličnom ubijeđenošću predočili žiriju zašto bi upravo oni morali da budu dio toga nezaboravnog doživljaja. Svaki od finalista dobio je jedinstvenu priliku da na doživljaj pozove još nekoga. Žiri je sa svima obavio kratak razgovor i izabrao je pobjednike koji nestrpljivo čekaju 23. maj, kada sve počinje.

 

Iz Bosne i Hercegovine na Black Chili Driving Experience odlaze Anja Stojkić i Filip Konjevod.

 

I šta čeka nagrađene?
Avionom će otputovati u Francusku gdje će se u prestižnom hotelu upoznavati sa francuskom kuhinjom, uživati u ljepotama Provanse i prije svega doživjeti nezaboravne trenutke za volanom prestižnih sportskih automobila.

 

I naravno da će se sve vrtjeti oko pneumatika Continental, pošto će se nagrađeni podrobno upoznati sa gumenom masom Black Chili, koja je plod dugogodišnjih ispitivanja, inovacija i razvoja a koja obezbjeđuje bolje prianjanje i kraće zaustavno rastojanje kako na mokrim tako i na suhim putevima. Pneumatici ContiSportContact 5, ContiSportContact 5P i  SportContact 6 dio su originalne opreme automobila koji će biti pogonska sila događaja i koje će nagrađeni imati prilike da voze. To su: Porsche Boxster 718, Mercedes C43 AMG, Audi RS3, BMW M240i, Jaguar I-PACE i Ford Mustang GT.

 

Čeka ih dakle savršena kombinacija benzinskih isparenja, vrhunske kuhinje i bezbjednih doživljaja na slikovitim putevima Provanse za volanom prestižnih automobila i sa odličnim prianjanjem pneumatika Continental visokih performansi.


Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39