Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image

Medijske usluge

Continental ponovo ostvaruje vrhunske rezultate na testovima zimskih guma

08/10/2018
WinterContact™ TS 860

Continental ponovo ostvaruje vrhunske rezultate na testovima zimskih guma

  • Od svog debija na testovima 2016. godine, Continentalova zimska guma WinterContact TS 860 dobija pohvale u pogledu njenih ukupnih performansi u seriji najcjenjenijih nezavisnih testova guma, uključujući i test zimskih guma ADAC.


Ispitujući gume u pogledu njihovih performansi, kvaliteta, bezbjednosti i poželjnosti, nezavisni testovi zaljubljenicima u vožnju pružaju temeljno poznavanje prilikom izbora kupovine njihovog sljedećeg proizvoda za zimsku sezonu.

TS 860 je između ostalog ostvarila vrhunsku ukupnu poziciju na sljedećim testovima: ADAC, ÖAMTC, TCS, AMZS, HAK (automobilski klubovi u odgovarajućim državama – Njemačka, Austrija, Švajcarska, Slovenija, Hrvatska), ACE (Automobilski klub Evropa), GTÜ (najveća zvanična inspekcijska organizacija slobodnih inspektora vozila), Auto motor und sport (njemački časopis sa franšizama širom Evrope), Auto Express (britanski časopis) i mnogi drugi. Ovo je u saglasnosti sa rezultatima iz prethodnih godina kada je ova guma već pokazala vrhunske rezultate na testovima. Vrhunski rezultati su ostvareni u svim testiranim dimenzijama.

„Ubjedljiv sveobuhvatni talenat sa dobrim zimskim svojstvima“, „Velika preciznost upravljanja i dinamičko upravljanje na snježnim putevima“, „Najbolja za upravljanje na snijegu, kočenje na mokrim putevima i upravljanje na suhim putevima“, „Izvanredne performanse na mokrim putevima“, i „Savršeno izrađena za EPS vozila“ samo su neka opažanja koja su ispitivači iskazali o gumi.

Sve ove dobitne karakteristike na testovima guma omogućene su kombinovanjem jedinjenja gazišta vodećeg na tržištu sa novorazvijenom šarom gazišta. Jedinjenje Cool Chili ima visok procenat silicijum-dioksida koji smanjuje zaustavni put na mokrim putevima zahvaljujući posebnim prigušujućim karakteristikama. Takođe su nove i specijalne smole sa visokim performansama koje održavaju fleksibilnost jedinjenja čak i na niskim zimskim temperaturama, što dovodi do skraćenja zaustavnog puta na mnogim zimskim površinama.

Ugradnjom dodatnog kanala za odvod izlivenog u bloku gazišta, Liquid Layer Drainage sistem omogućava odvođenje vode brže nego što je ranije bilo moguće, skraćujući zaustavni put na zaleđenim putevima. Usmjeravajuće gazište u V-obliku jeste SnowCurve tehnologija sa njenom 3D zidnom strukturom žljebova visokog stepena prianjanja. Efekat povezivanja sa komprimovanim snijegom poboljšan je dodatnim žlijebom u zidu blokova gazišta te je samim tim omogućeno i bolje prianjanje a obezbijeđena je i bolja vuča na putevima prekrivenim snijegom.

Zime su u našem dijelu Evrope uglavnom hladne i vlažne, sa velikim brojem kišnih dana i nepredviđenom količinom snijega. Najmanje svaka četvrta saobraćajna nesreća sa povredama prouzrokovana je klizavim i zaleđenim putevima, te je svakako od ogromnog značaja da ozbiljno shvatite bezbjednost na putu. Continental je posvećen tome da putevi postanu bezbjednije mjesto i uz pomoć njegove poslovne strategije Vision Zero. Sa njom Continental, jedini proizvođač guma sa stručnošću za automobile, od pedale na kočnici do jedinog kontakta sa površinom po kojoj se vozi, ima za cilj da smanji smrtne slučajeve, povrede i nesreće preko inovacija i tehnoloških unapređenja.

WinterContact TS 860 dostupna je u velikom broju različitih dimenzija do 17 inča, dok Continental takođe nudi dvije velike zimske gume za vozila koja su veća i sa više sportskog duha. Isto kao i TS 860, WinterContact TS 850 P (performanse) i nedavno plasirana WinterContact TS 860 S (sport) imaju veličinu do 22 inča.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39