Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image

Medijske usluge

Prema ADAC-ovom testu najbolje su gume Continental

25/02/2020

  • Guma PremiumContact 6 zauzima prvo mjesto testiranja
  • Guma EcoContact 6 dobila “najviše ocjene u kategoriji potrošnje goriva i istrošenosti”
  • ADAC, TCS i ÖAMTC testiraju dvije veličine guma za automobile srednje klase, kombije, terenska vozila i veće limuzine

​​​Svojim testiranjima (koja su danas obavljena u njemačkim, austrijskim i švajcarskim automobilskim klubovima) – ADAC, ÖAMTC i TCS podvrgli su ljetne gume 225/40 R 18 i 235/55 R 17 (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch). Od ukupno šesnaest testiranih 18-inčnih guma za kompaktne i modele srednje klase, guma PremiumContact 6 zauzima vrh, dijeleći prvo mjesto sa konkurentnom gumom. U kategoriji 17-inčnih modela za terenska vozila srednje veličine i kombije, kao što su VW Transporter i veće limuzine, guma EcoContact 6 je ocijenjena kao “zadovoljavajuća” (ADAC) i “preporučljiva” (ÖAMTC/TCS). Automobilski klubovi su kao testno vozilo za veće gume koristili VW Golf GTI, a kao testno vozilo za gume vozila SUV koristili su Ford Kuga.

Počni

Ocjenjujući gume PremiumContact 6, klubovi su posebno istakli vrlo dobre performanse na mokrom. “Najbolje ocjene za performanse na mokrom (prije svega za kočenje i upravljanje)” zaključili su. Istovremeno su gume EcoContact 6, u seriji 12 guma različitih proizvođača, dobile “najbolje ocjene u kategoriji potrošnje goriva i istrošenosti” i ocjenu “dobro i na suhom”.

Testirane 18-inčne gume su primjerene za vozila od klase kompaktnih automobila, kao što je VW Golf, do modela srednje klase, kao što su vozila serije BMW 3 ili Mercedes C-klase. 17-inčne gume odgovaraju srednje velikim terenskim vozilima, kao što su Ford Kuga i VW T6 Transporter, a i velike limuzine, kao što su Mercedes S-klase ili Audi A7 također su opremljene gumama ove veličine.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39