Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image

Medijske usluge

Sa Continentalom snovi postaju opipljivi

09/07/2019
20_CONTINENTAL_BC_PR_porocilo_1800x945

Sa Continentalom snovi postaju opipljivi


Krajem maja Continental je 16 sretnika iz osam država jadranske regije odveo na nezaboravno 4-dnevno iskustvo u Provansu, gdje su za volanom prestižnih automobila testirali pneumatike Continental sa gumenom smjesom Black Chili.

Od više od 12 hiljada učesnika u interaktivnom nagradnom kvizu odabrano je 8 sretnika koji su dobili jedinstvenu priliku da na događaj pozovu još nekoga a time da i sami nekom drugom ostvare snove.

 

Sve je počelo u četvrtak, 23. maja. Nakon uvodnog leta u Francusku, kada nagrađeni još uvijek nisu tačno znali šta da očekuju, njihovi snovi postali su još opipljiviji. Upoznali su se sa automobilima i tehnologijom koja se brine o njihovoj poboljšanoj bezbjednosti u saobraćaju i dobili uvodne informacije o toku dešavanja. Nakon noći pune iščekivanja uslijedila je harmonija osjećaja koja će još dugo odzvanjati u njima. Opremljeni samo mapom sa označenom trasom, za volanom prestižnih automobila opremljenim najboljim Continentalovim pneumaticima otisnuli su se na putovanje po slikovitoj regiji.

 

Kao što su rekli i sami nagrađeni, takvu paletu neopisivih osjećaja nisu mogli ni da sanjaju. „To se ne može opisati, to se mora doživjeti!“, rekli su. Njima je bilo obezbijeđeno sve od samog početka do kraja: od prestižnog smještaja i francuske kuhinje do prijateljskog druženja sa svim učesnicima i prije svega onog neopisivog osjećaja kada u sportskom automobilu prođeš kanjonom rijeke i oslušneš odjek motora koji stvara čudesan krajolik oko tebe.

 

Za četiri dana nagrađeni su se uvjerili u čari Continentalovog razvoja i inovacija pošto su krivine Provanse istraživali vrhunskim prianjanjem pneumatika Continental visoke performanse sa gumenom masom Black Chili, koja je plod dugogodišnjih istraživanja i obezbjeđuje bolje prianjanje i kraći zaustavni put kako na mokrim tako i na suhim putevima.

 

Pneumatike ContiSportContact 5, ContiSportContact 5P i SportContact 6 dio su originalne opreme automobila koji su bili pogonska sila događaja. To su: Porsche Boxster 718, Mercedes C43 AMG, Audi RS3, BMW M240i, Jaguar I-PACE i Ford Mustang GT. Sva vozila su pored pneumatika imala čitavu gomilu drugih ugrađenih komponenata koje proizvodi Continental. Tehnološki džin iz njemačkog Hanovera koji će 2021. proslaviti 150. godišnjicu postojanja, inače je jedan od vodećih globalnih dobavljača u automobilskoj industriji. 

Black Chili Driving experience

Počni
Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39