Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

ContiSilent™ – pneumatik za manju unutrašnju buku.

Tišina je zvuk. I to onaj luksuzan.

topic_intro_image1

ContiSilent™ je tehnologija za smanjenje buke pneumatika razvijana u Continental-u.

Kratke činjenice

  • Smanjena unutrašnja buka na svim površinama puta
  • ContiSilent™ funkcije u svim vremenskim uslovima
  • Bez promjena u bilo kojim drugim performansama u vožnji
  • Bez negativnog uticaja na pređenu kilometražu i karakteristiku utovar/brzina
  • Isto montiranje i skladištenje kao kod standardnog pneumatika 

O tehnologiji

Manje buke, opuštenije.

Najvažnije tehničke karakteristike. ContiSilent™ je pneumatik sa tehnologijom za smanjenu buku razvijen u Continental-u. Dizajniran je da smanji unutrašnju buku na svim površinama puta. ContiSilent™ pneumatici su opremljeni unutrašnjim apsorberom, poliuretanskom pjenom, pričvršćenom athezivom na unutrašnju površinu gazećeg sloja. Nezavisno od temperature struktura pjene ostaje nepromijenjena. 

ContiSilent™ pomaže da se smanji buka u unutrašnjosti vozila i do 9 dB(A), u zavisnosti od vrste vozila, njegove brzine i površine puta. Trenutno je dostupan jedino kod ljetnjih pneumatika sa svim uobičajenim veličinama naplatka. Performanse u vožnji ostaju nepromijenjene i nema negativnog uticaja na pređenu kilometražu i karakteristiku utovar/brzina. Preporučuje se montaža na sve četiri pozicije.


ContiSilent princip.

topic_intro_image1

ContiSilent™ pneumatika sadrži poliuretansku pjenu na bazi poliestra. Ona je čvrsto pričvršćena athezivnim slojem na unutrašnju površinu gazećeg sloja.

topic_intro_image1

 Čak i pri vožnji velikom brzinom, ContiSilent™ pneumatik smanjuje buku od puta u unutrašnjosti vozila i do 9 dB(A). Nivo smanjenja buke u unutrašnjosti vozila zavisi od vrste vozila, njegove brzine i površine puta.