Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

SSR – samopodupirući. Runflat pneumatik.

Rezervni točak: minus. Smještaj: plus.

topic_intro_image1

SSR sistem je runflat tehnologija razvijena u Continental-u posebno za niskoprofilne pneumatike, koja omogućava da je pneumatik i dalje kompatibilan sa svakom standardnom felgom.

Kratke činjenice

  • Vozite i do 80 km sa maksimalnom brzinom od 80 km/h u slučaju bušenja pneumatika
  • Nema potrebe za rezervnim točkom
  • Kompatibilan sa uobičajenim felgama
  • Efikasna potrošnja (masa od 4 SSR pneumatika < 5 standarnih pneumatika)
topic_intro_image1

O tehnologiji

SSR sistem je runflat tehnologija razvijena u Continental-u posebno za niskoprofilne pneumatike, koja još uvijek omogućava kompatibilnost sa standardnim felgama.

SSR princip je zasnovan na samopodržavajućoj ojačanoj bočnoj strani. U slučaju bušenja, to sprečava da se bočna strana zdrobi između puta i felge i da pneumatik sklizne sa felge, čime rezervi pneumatik postaje zastarjela pojava. Kada nema potrebe za nošenjem rezervnog pneumatika dobijamo smanjenje mase što povećava efikasnost potrošnje goriva. Takođe dobijamo i do 80 litara slobodnog prostora u prtljažniku. Montaža na sve četiri pozicije se veoma preporučuje, ako već nije obavezna po zakonu, a reparacija pneumatika nije dozvoljena.


Tehnički zahtjevi:

  • Sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima (TPMS) obavezan
  • Elektronska kontrola stabilnosti (ESC) preporučuje setopic_intro_image1

SSR princip.

SSR pneumatik ima ojačanu bočnu stranu koja u slučaju bušenja sprečava da se bočna strana zdrobi i omogućava vozaču nastavak vožnje i do 80 km pri maksimlanoj brzini od 80 km/h.

topic_intro_image1

Kada se pojavi rupa kod standardnog pneumatika bočna strana postaje zdrobljena između felge i puta, čineći potencijalno opasnu situaciju u vidu eksplozije ili skliznuća pneumatika sa felge.

topic_intro_image1