Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima i elektronski sistem informacija o pneumatiku

Bezbjednost i udobnost u vožnji su u direktnoj vezi sa stanjem pneumatika. Otprilike. 40% svih iznenadnih kvarova na pneumaticima su posljedica nenaduvanih pneumatika.  

Sistem razvijen u Continental-u stalno prati pritisak u pneumatiku i pouzdano upozorava vozača u slučaju gubitka pritiska. 

Na ovaj način naš elektronski sistem informacija o pneumatiku pomaže da se otkloni čest uzrok nesreća i unapređuje bezbjednost u vožnji. Pored toga oni smanjuju emisiju ugljen-dioksida i potrošnju goriva.

Ako su pneumatici na automobilu nedovoljno naduvani za samo 0.3 bara, vozilo će da troši 1.5 procenta više goriva i u saglasnosti sa tim će da emituje veću količinu ugljen-dioksida.

article_66w_image1

Nova zakonska regulativa u Evropi

Evropska komisija je donijela zakon koji zahtijeva sistem za praćenje pritiska u pneumaticima na svim novim modelima od 2012. godine i na svim novim vozilima od 2014. godine – kao što je to već slučaj u SAD. Veliki broj vozila je već uključio sistem za praćenje pritiska u pneumaticima kao standardnu opremu. Ovi sistemi će svoje podatke učiniti dostupnim drugim sistemima – kočionom sistemu, na primjer.

Našim asortimanom proizvoda mi smo, stoga, u veoma dobroj poziciji de se dotaknemo budućih zahtjeva i učinimo monitoring još bezbjednijim, ekološkijim, udobnijim i nadzor pneumatika još lakšim za vozača. 

Detaljne informacije o našim rješenjima za praćenje pritiska u pneumaticima možete da nađete ovdje.

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružamo najbolji doživljaj na našoj web stranici. Kliknite ovdje da saznate više detalja ili da promijenite vaše postavke za kolačiće.