Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima i elektronski sistem informacija o pneumatiku

Bezbjednost i udobnost u vožnji su u direktnoj vezi sa stanjem pneumatika. Otprilike. 40% svih iznenadnih kvarova na pneumaticima su posljedica nenaduvanih pneumatika.  

Sistem razvijen u Continental-u stalno prati pritisak u pneumatiku i pouzdano upozorava vozača u slučaju gubitka pritiska. 

Na ovaj način naš elektronski sistem informacija o pneumatiku pomaže da se otkloni čest uzrok nesreća i unapređuje bezbjednost u vožnji. Pored toga oni smanjuju emisiju ugljen-dioksida i potrošnju goriva.

Ako su pneumatici na automobilu nedovoljno naduvani za samo 0.3 bara, vozilo će da troši 1.5 procenta više goriva i u saglasnosti sa tim će da emituje veću količinu ugljen-dioksida.

article_66w_image1

Nova zakonska regulativa u Evropi

Evropska komisija je donijela zakon koji zahtijeva sistem za praćenje pritiska u pneumaticima na svim novim modelima od 2012. godine i na svim novim vozilima od 2014. godine – kao što je to već slučaj u SAD. Veliki broj vozila je već uključio sistem za praćenje pritiska u pneumaticima kao standardnu opremu. Ovi sistemi će svoje podatke učiniti dostupnim drugim sistemima – kočionom sistemu, na primjer.

Našim asortimanom proizvoda mi smo, stoga, u veoma dobroj poziciji de se dotaknemo budućih zahtjeva i učinimo monitoring još bezbjednijim, ekološkijim, udobnijim i nadzor pneumatika još lakšim za vozača. 

Detaljne informacije o našim rješenjima za praćenje pritiska u pneumaticima možete da nađete ovdje.