Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

AC Schnitzer

Od nule do 100 km/h za 6.9 sekundi, maksimalna brzina od 235 km/h, 190 KS/140 kW čiste snage

erfolgsstory_acschnitzer_01

1. Izazovi

Zadovoljstvo u vožnji uz ekološku svijest : AC Schnitzer 99d

Od nule do 100 km/h za 6.9 sekundi, maksimalna brzina od 235 km/h, 190 KS/140 kW čiste snage i samo 99g/km CO2 – da li je to moguće? Dinamičnost, maksimalno uživanje u vožnji i, u isto vrijeme manja emisija ugljendioksida je nešto što je svaki serijski aktuelni  BMW u mogućnosti da ponudi. A to je i pravi izazov za obnovljenog tjunera vozila AC Schnitzer sa kojim se suočio svojim 99d koncept vozilom.

erfolgsstory_acschnitzer_02

Kao i uvijek, izazov je bio da se napravi visok stepen sportskih performansi, ali je u isto vrijeme i drugom cilju dat sličan prioritet: Da se pokaže odgovornost za okolinu i, zauzvrat, da se napravi kratak pregled kako će trendovi da se razvijaju u narednih nekoliko decenija.

2. Performanse

Prilagođena vožnja 

AC Schnitzer 99d koristi BMW-ov najefikasniji dizel motor, koji u originalu potiče od 320d EfficientDynamics edition. Tjuner sa sjedištem u Aachen-u jednostavno je podesio performanse podigavši broj orginalnih konjskih snaga sa 163 na 190.

erfolgsstory_acschnitzer_03

Inteligentno smanjenje mase

Vozilo je lakše nevjerovatnih 230 kg – sve zahvaljujući sistematičnom konceptu lake konstrukcije. Litijum-jonska baterija i materijali kao ugljenik, magnezijum i titanijum su pomogli da se dostigne dramatično smanjenje mase. Ni jedna BMW serija nema karakteristiku lakog vozila!

Revolucionarno smanjenje mase

Punih 35 kg se takođe uštedilo kad su došli na red dijelovi koji se montiraju direktno na pneumatik. Materijali iz avio industrije kao i prilagođeni proizvodi kao  AC Schnitzer četvoroklipna, vrhunska, lagana oprema za kočenje sa sistemom za opoziv za prednju osovinu i jednodjelna, veoma snažna, kovana felga tipa VIII  za točak sa titanijumskim šarafima koji omogućava malu masu i maksimalnu agilnost.

erfolgsstory_acschnitzer_05

I Conti u timu

Continental BLUECO je specijalan koncept razvoja za AC Schnitzer 99d. Ovaj poboljšani ContiSportContact 5P omogućava optimalni otpor kotrljanja, moćne osobine pri skretanju i ZR ocjenu brzine za preko 240 km/h.

3. Uspjeh

Bez kompromisa

Poboljšana aerodinamika, smanjena masa, manje trenje – i sve to bez kompromisa sa uživanjem u vožnji je ono što klijenti  AC Schnitzer-a cijene već više od 20 godina. Izazov je prihvaćen i ciljevi moraju da se dostignu! Rezultat je bio toliko uspješan da je AC Schnitzer morao da napravi novo ime sa konceptom koji pomijera tlo: "Efikasne performanse".

erfolgsstory_acschnitzer_06

Fokus na suštinu, ali bez pravljenja kompromisa sa ostalom opremom: Naravno da je 99d opremljen kompletnom opremom kao što su vazdušni jastuci i ESC pa sve do multimedijalnog povezivanja (na primjer veza bord kompjutera sa telefonom iPhone).

3.8 litara dizela za preko 100 kilometara. Teško je povjerovati, ali je stvarno tako. Šteta što se ovaj san realizovao samo jednom, obzirom da je koncept vozilo razvijeno kao pokazna tehnologija, a ne za prodaju.