Proizvodi za automobil/kombi/4x4

Proslavite što ste deo porodice

Proslavite što ste
deo porodice.

Originalna oprema – vožnja u skladu sa željenim izborom

Verovatno se već vozite automobilom čije je delove izradila kompanija Continental. Budući da proizvođači automobila u Evropi našim proizvodima poklanjaju veliko poverenje, koriste pneumatike Continental za svaki treći nov automobil kod više od 800 modela. Zbog toga smo baš mi izbor koji proizvođači automobila žele, te smo znatno ispred svih naših konkurenata. Bez obzira na brend vašeg novog automobila i na to da li prelazite sa malog automobila na porodični kombi ili ćete konačno iskoristiti pogodnosti automobila svojih snova, proizvođači znaju jedno: pneumatici Continental predstavljaju sinonim za pouzdanu bezbednost.

Sticanje ove zasluge nije bilo nimalo lako: u proseku je potrebno da prođu četiri godine od konceptualnog ispitivanja dok neki od naših pneumatika ne bude postavljen na nov automobil nekog međunarodnog proizvođača. Za to vreme razvijamo pneumatik koji je najprikladniji za model automobila i tržište na kojem će se prodavati, a zatim pneumatik prolazi kroz oko 100 internih testova. Jer, naposletku, kupci automobila žele pneumatike najvišeg kvaliteta, a pre svega najvišu bezbednost koja će trajati što je duže moguće i koja će im omogućiti da uživaju u svom novom automobilu duže vreme.

Tri pitanja za: Ulriha Martina (Ulrich Mertin) o razvoju OE pneumatika

Pogledajte moderan automobil i videćete savršeno integrisan koncept, uključujući pneumatike. Pravi set pneumatika osigurava da se zamišljene performanse automobila prenesu na javu. Dobijanje OE odobrenja dobavljača od proizvođača automobila ukazuje na izvanredan kvalitet proizvoda. Imajući u vidu sve veće zahteve za novim modelima automobila i nezaustavljiv tehnološki razvoj, dizajneri se suočavaju sa sve većim izazovima, koji se – kako se to samo zakomplikovati može – razlikuju od zemlje do zemlje i od proizvođača do proizvođača.  Ulrih Martin, viši potpredsednik za upravljanje ključnim klijentima za EMEA region poslovne jedinice OE PLT Tires u kompaniji Continental, objašnjava značaj i izazove razvoja OE pneumatika.

Razvoj OE pneumatika je veoma zahtevan posao. U kojoj fazi razvoja automobila proizvođači obično stupaju u kontakt sa kompanijom Continental?

Da formulišem to ovako: kada primimo upit, obično imamo između tri i četiri godine da razvijemo idealan pneumatik za nov model automobila. Međutim, upravo sada, na primer, imamo upite za projekte koji treba da budu okončani za dve godine. Ovi produženi rokovi omogućavaju nam da ispunimo zahteve i više nego na adekvatan način. U najboljem slučaju, mi bismo se, naravno, uključili u konceptualnu fazu razvoja novog automobila. Iako možda nije standard, to se ipak događa.

Koje su ključne karakteristike performansi koje proizvođač automobila očekuje da proizvođač pneumatika isporuči?

To se zaista razlikuje od zemlje do zemlje i od proizvođača automobila do proizvođača automobila. Generalno gledano, osnovni zahtevi prevashodno se odnose na bezbednost i smanjenje otpora kotrljanja, smanjenje nivoa buke u kabini i spoljašnje buke – a da sve to ne bude nauštrb bezbednosti. Zahtevi se takođe menjaju tokom vremena, naročito kod novih tehnologija.  Na primer, u osamdesetim godinama prošlog veka, otpor kotrljanja i potrošnja goriva imali su relativno podređenu ulogu, ali se to promenilo iz temelja porastom (i zahtevima za) električne mobilnosti. Sve u svemu, pomeranje granica u svim pravcima je misija koja nam je pri ruci.

Kako osiguravate da novorazvijen OE pneumatik ispuni velika očekivanja proizvođača automobila?

Na kraju razvojnog procesa izvodimo bezbroj testova, najpre u laboratorijama, a zatim i na stazi. Naročito se OE pneumatici podvrgavaju sveobuhvatnom testiranju. Cilj je da premašimo ciljeve performansi koje smo zacrtali, bez obzira na to da li je reč o stvaranju buke, usporavanju ili otporu kotrljanja. Nakon ispitivanja u laboratorijskim uslovima slede test vožnje u stvarnim uslovima na našim stazama za testiranje. Svaki tim ima svoje probne vozače za ovaj zadatak koji procenjuju da li se novorazvijen pneumatik ponaša jednako dobro i na putu.

Budite deo najveće svetske zajednice zahvaljujući pneumaticima Continental OE

Da li želite da iskoristite sve pogodnosti pri kupovini novog automobila? Pneumatici originalne opreme (OE) imaju sastavnu ulogu u postizanju udobnosti i mogućnosti performansi koje želite od svog automobila i uveliko utiču na ukupno zadovoljstvo vozača vozilom. A što je najvažnije, garantuju bezbedna putovanja za vas i vašu porodicu.

Mobile Image Desktop Image

Istaknute karakteristike proizvoda

Pronađi svoju gumu

Najbrži put do savršene gume.