Proizvodi za automobil/kombi/4x4

stage_image1_lg

Zašto Continental

Testiran za vašu bezbjednost

Postavljanje standarda u standardima.

Image

Prije nego što bilo koja inovacija iz Continental-a krene u proizvodnju , ona se intenzivno testira. Ustanovljene sasvim nove metode testiranja garantuju svakodnevnu prikladnost.  Continental koristi i razvija sve naprednije tehnologije mjerenja na testovima da bi dobio zrelije i optimizovane proizvode.

Mi testiramo svuda po svijetu – zbog vaše bezbjednosti.

Tokom godina, pokazujemo iznova i iznova da za naše pneumatike na testovima nema granica na našim test poligonima u SAD, Novom zelandu, Švedskoj, Španiji i naposljetku ali ne kao posljednjem na našoj lokalnoj stazi pored Hanovera,  Contidrom-u – koja je ujedno i najtraženija referentna staza kod nezavisnih eksperata. 

Svi naši ljetnji i zimski pneumatici pojedinačno iz cijelog svijeta su na taj način testirani u svim vremenskim uslovima i na svim površinama puta. Nema potrebe da kažemo da se to odvija po najmodernijim metodama testiranja i sa najmodernijim tehnologijama mjerenja.

140,000 pneumatika se pojedinačno testira svake godine i pređu ukupno 200 miliona kilometara. Međunarodni tim profesionalnih test vozača sprovede preko 67,000 testova  – i obiđu planetu 500 puta prije nego što se inovacija odobri. Na taj način, Continental obezbjeđuje dostavljanje samo najbezbjednijih, najudobnijih i pouzdanih rješenja mobilnosti.

Winter Tire Test Research
Image

Prvi potpuno automatizovani sistem za testiranje pneumatika iz Continental-a.

24 sata dnevno, 365 dana godišnje: sa sistemom AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer), Continental podiže testiranje pneumatika na novi nivo. Kroz potpuno automatizovani proces u hali u  Contidrom-u, neimenovano test vozilo ubrzava do brzine i do 120 km/hi onda koči u promjenljivim hidraulički pogonjenim površinama puta sa standardizovanim jastučićima. Testovi mogu da se sprovode tokom cijele godine na mokrim i suhim površinama i u odvojenim zaleđenim kolovoznim trakama. Dok se testovi sprovode bez obzira na vremenske uslove, Continental je u mogućnosti da  ponudi najtačnije procedure za testiranje kočenja na svijetu i da unaprijedi reproduktivnost za  70%. Znači možete da odahnete i budete sigurni da će vaši pneumatici omogućiti odlične performanse kočenja nezavino od vremena po kojem vozite.  

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružamo najbolji doživljaj na našoj web stranici. Kliknite ovdje da saznate više detalja ili da promijenite vaše postavke za kolačiće.