Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

AutoBild: PremiumContact 6 je najbolja guma na testu, a proglašena je i Eko šampionom

10/03/2017
  • Nova ljetna guma ostavila iza sebe 51 takmaca, predvodeći svojom izbalansiranom vožnjom na najvišoj mogućoj tehnološkoj razini   
  • Autobild: “Najbolje karakteristike vožnje na mokrim i na suhim cestama, dinamično upravljanje u vožnji, s preciznom reakcijom na manevar, kratkim kočionim putem na mokrom i na suhom, te superiorna kilometraža”
  • 13 guma na testu nije prošlo na provjeri sigurnosti

Na Autobildovu velikom testu ljetnih guma, nova guma PremiumContact 6 završila je u gornjem dijelu ljestvice pri svom prvom pokušaju (vidi izdanje 17./17.). Časopis Autobild pripisuje ovoj gumi “najbolje karakteristike vožnje na mokrim i na suhim cestama, dinamično upravljanje u vožnji, s preciznom reakcijom na manevar te kratkim kočionim putem na mokrom i na suhom,” te hvali njenu “superiornu kilometražu”. Da zaključimo, stručnjaci su napisali: “Očigledan pobjednik ovog usporednog testa je nova Continentalova guma PremiumContact 6. Ni jednom nije proklizala ni u jednoj od dvanaest disciplina na testu, te ne samo da je pobijedila na cjelokupnom testu, već je također zadobila naslov “Eko šampion”.


“Oduševljeni smo zbog ovog izuzetnog rezultata na inicijalnom testu, jer za naše stručnjake koji rade na razvoju guma ovo predstavlja dvije stvari odjednom: veliko priznanje za njihov rad te idealnu motivaciju za nastavak rada na razvoju rješenja na najvišoj tehnološkoj razini u budućnosti,” rekao je Alexander Bahlmann, Voditelj Continentalovog odjela za odnose s javnošću, Guma za putničke automobile i lake kamione za područje cijelog svijeta.

Započnite

AutoBild je testirao 52 modela guma veličine 225/50 R 17 raznih europskih, američkih i azijskih proizvođača. Testno vozilo bio je BMW serije 3, iako ova guma u toj veličini također odgovara velikom broju kompaktnih automobila i automobila srednje veličine. Časopis AutoBild također je upozorio da ne bi trebalo kupovati 13 modela guma koje nisu prošle na testu sigurnosti zbog svog “opasno dugog” kočionog puta.


Nova Continentalova guma PremiumContact 6 objedinjuje vrhunske karakteristike u pogledu sigurnosti s visokom razinom udobnosti, preciznosti reakcije na manevar te s dobrim ponašanjem u pogledu očuvanja okoliša. Kako bi se postigla ta razina inženjeringa, Continentalovi inženjeri za razvoj guma razvili su nove sastojke, optimizirali dizajn gazne površine posudivši karakteristike sportske gume SportContact 6, te stvorili gaznu površinu koja vožnju čini izuzetno udobnom. Od sada nadalje, nova guma PremiumContact 6 postupno će zamijeniti svoja dva prethodnika, gumu ContiSportContact 5 i ContiPremiumContact 5. U njenoj prvoj godini postojanja, ova će guma biti dostupna u 70 veličina, za naplatke od 16 do 21 inča, za putničke automobile i SUV vozila.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39