Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

Novi Continental WinterContact TS 870

20/02/2020
  • Novi zimski pneumatik sa visokotehnološkim dizajnom gaznog sloja i jedinjenjem
  • Svojstva upravljanja pružaju još veću bezbednost i održivost

Inženjeri za pneumatike u kompaniji Continental osmislili su novi dizajn gaznog sloja i jedinjenje za novi WinterContact TS 870. Njihova misija puna izazova ogledala se u kreiranju još boljeg pneumatika nego što je to njegov višestruko nagrađivani prethodnik. Rezultat misije bio je pneumatik koji, u direktnom poređenju, omogućava 5% kraće zaustavno rastojanje na ledu i 5% bolje upravljanje na snegu. Novi WinterContact TS 870 takođe nudi bolje prijanjanje na snegu, poboljšane osobine u mokrim uslovima i poboljšano upravljanje na suvim putevima. Inženjeri kompanije Continental postigli su odličan napredak u pogledu svojstava pneumatika i zaštite životne sredine, ostvarivši porast od 7% kada je reč o kilometraži, kao i pad otpora kotrljanja od 4%.

Dobri zimski pneumatici pokazuju veoma uravnotežene performanse u svim disciplinama. Da bismo to postigli, razvili smo novu šaru gaznoga sloja, a jedinjenje gaznog sloja usklađeno je sa najnovijim rezultatima istraživanja. Ovde je fokus bio na bezbednim performansama na snegu, ledu i mokroj podlozi, kao i na većoj kilometraži i nižem otporu kotrljanja.

Da bi kočenje na ledu bilo još bezbednije, kontaktna površina obuhvata do 10% više blokova gaznoga sloja u odnosu na uspešnog prethodnika. Ivice i narezi u tim blokovima deluju poput brisača vetrobranskog stakla jer brzo raspršuju bljuzgavicu i obezbeđuju dobro prijanjanje na zaleđenim površinama. Zahvaljujući svojim dubokim narezima raspoređenim paralelno u odnosu na dijagonalne žlebove, ovi pneumatici poseduju veliki broj ivica, što omogućava prenos dinamičke sile na efikasniji način i obezbeđuje dobar pravac i prijanjanje pri skretanju na snegu. Dodatna prednost ovog dizajna ogleda se u većim džepovima za prikupljanje snega na gaznom sloju. Ovi džepovi upijaju sneg i obezbeđuju još bolje prijanjanje.

Novi 3D narezi za zadržavanje snega postavljeni su pod najboljim mogućim uglom kako bi zahvatili sneg. Kako blokovi gaznog sloja prodiru dublje u sneg, efikasnije ga zadržavaju i time omogućavaju dodatno prijanjanje.

Nova šara gaznog sloja ima poseban koncept sa središnjim žlebom koji omogućava još brže bočno odvođenje vode prilikom vožnje po kiši i time obezbeđuje bolju zaštitu od akvaplaninga. Drugi faktor koji doprinosi kraćem zaustavnom rastojanju jeste novorazvijeno jedinjenje gaznog sloja, koje, kao i kod prethodnog modela, nosi naziv Cool Chill Compound. Mešavina specijalnih smola osigurava bolje prijanjanje i kraće zaustavno rastojanje na mokroj podlozi.

Sledeći pozitivan efekat rezultat je fleksibilnosti polimernog jedinjenja, koja je omogućena optimizovanom gustinom umrežavanja. Time se poboljšava kvalitet kontakta između pneumatika i puta, smanjuje se abrazija i povećava kilometraža pneumatika. U isto vreme, jedinjenje je razvijeno tako da stvara značajno smanjenje otpora kotrljanja. Na EU oznaci pneumatika, novi WinterContact TS 870 ocenjen je ocenom „C” za ekonomičnost potrošnje goriva i ocenom „B” za prijanjanje na mokrom, dok ga nivo buke od 70 dB svrstava u najnižu kategoriju, koja se grafički predstavlja jednim zvučnim talasom.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39