Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image

Medijske usluge

ADAC proglasio pneumatike Continental najboljim na testu

25/02/2020

  • PremiumContact 6 na prvom mestu na testu
  • EcoContact 6 dobija „najbolje ocene za potrošnju goriva i habanje”
  • ADAC, TCS i ÖAMTC testiraju dve veličine pneumatika za automobile srednje klase, kombije, SUV vozila i veće limuzine

​​​U rezultatima testa koje su nemački, austrijski i švajcarski automobilski klubovi ADAC, ÖAMTC i TCS objavili danas testirani su letnji pneumatici 225/40 R 18 i 235/55 R 17 (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch). Među šesnaest testiranih pneumatika za kompaktna vozila i vozila srednje klase od 18 inča, PremiumContact 6 našao se na vrhu liste zajedno sa konkurentskim pneumatikom. Među modelima od 17 inča za SUV vozila srednje veličine, odnosno kombije, kao što su VW transporter i veće limuzine, EcoContact 6 ocenjen je kao „zadovoljavajuć” (ADAC) i „preporučen” (ÖAMTC/TCS) pneumatik. Automobilski klubovi koristili su VW golf GTI kao testno vozilo za veće pneumatike i vozilo ford kuga za SUV pneumatike.

Započnite

U proceni pneumatika PremiumContact 6 klubovi su prvenstveno istakli njegove izuzetno dobre performanse na mokroj podlozi. Ocenu su završili sledećim rečima: „Najbolja ocena za performanse na mokrim putevima (pre svega za kočenje i upravljanje)”. U međuvremenu, među 12 pneumatika različitih proizvođača, EcoContact 6 dobio je „najbolje ocene za potrošnju goriva i habanje” i ocenjen kao „dobar pneumatik i na suvim putevima”.

Pneumatici od 18 inča koji su korišćeni na testu pogodni su za kompaktna vozila, kao što je VW golf, i vozila srednje klase, kao što su BMW serije 3 ili mercedes C klase. Pneumatici od 17 inča odgovaraju SUV vozilima srednje klase, kao što je ford kuga ili VW T6 transporter, ali i velikim limuzinama, kao što je mercedes S klase ili audi A7.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39