Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

Detail of Continental all-season tire

Kako funkcionišu svesezonski pneumatici

Sve što treba da znate o svesezonskim pneumaticima

A car driving on wet roads in rainy weather

Brze činjenice: najvažnije što treba da znate o svesezonskim pneumaticima:

  • Objedinjuju najbolje karakteristike letnjih i zimskih pneumatika u jedan pneumatik za sva godišnja doba s dobrim performansama po toplom i hladnom, mokrom i suvom vremenu
  • Svesezonski pneumatici omogućavaju vozačima da koriste isti komplet guma tokom cele godine, bez potrebe za sezonskom zamenom
  • Najvažnije je lokalno klimatsko podneblje u kome živite. Svesezonski pneumatici razvijeni su za umerenije klime
  • Redovno proveravanje i održavanje pneumatika ključno je za optimalne performanse i bezbednost

Dakle, svesezonski pneumatici spajaju tehnologiju letnjih i zimskih pneumatika u jedan robustan i svestrani pneumatik koji poseduje najbolje performanse u blagim vremenskim uslovima. Upoznajmo se bolje s ovim tata-matom od pneumatika!

Alternativa sezonskoj promeni pneumatika

Sezonski pneumatici pružaju najbolje performanse u uslovima za koje su razvijeni. Međutim, mnoge vozače opterećuje promena pneumatika svakih šest meseci. Stoga, ako živite u umerenom klimatskom podneblju, svesezonski pneumatici mogu biti pravi izbor. Montiraju se samo jednom i ostaju na vozilu bez obzira na to da li pada kiša, sija sunce ili pada sneg.

Po čemu se svesezonski pneumatici razlikuju od ostalih vrsta pneumatika?

A woman driving a small car in the city

Svesezonski pneumatici Continental objedinjuju karakteristike letnjih i zimskih pneumatika, zahvaljujući čemu se dobija hibridno rešenje koje vozačima donosi najbolje od oba sveta ako ne voze u ekstremnim vremenskim uslovima.

Imaju dobru dubinu gaznog sloja koja nije ni premala ni prevelika, tako da vozač uvek ima kontrolu tokom čitave godine.

Prilagodljiva smesa za sva godišnja doba vozačima pruža izuzetne performanse na zavejanim i mokrim zimskim putevima. Zahvaljujući fleksibilnom dizajnu gaznog sloja s otvorenim ramenima i najmanjim mogućim brojem nareza, svesezonski pneumatici takođe imaju odlične performanse kočenja na suvom i mokrom kolovozu tokom leta.

Sveukupno gledano, treba zapamtiti da su letnji odnosno zimski pneumatici posebno razvijeni za vremenske uslove kojima su namenjeni, dok svesezonski pneumatici bez većih napora izlaze na kraj sa svim, osim s najekstremnijim vremenskim uslovima.

NAJBOLJI SVESEZONSKI PNEUMATICI ZA NAJBOLJE PERFORMANSE TOKOM CELE GODINE

Izvanredni rezultati na testovima govore za sebe. Nagrađivani pneumatici Continental postižu vrhunski učinak na nepristrasnim industrijskim testovima i mogu zadovoljiti vaše potrebe tokom cele godine. Birajte!

Za koga su prikladni svesezonski pneumatici?

A car driving on a motorway

Za stizanje od tačke A do tačke B u blažim klimatskim podnebljima svesezonski pneumatici mogu biti udobniji izbor. To važi za različite tipove vozila. Nije važno da li vozite limuzinu, kompaktno vozilo ili SUV, naši svesezonski pneumatici dolaze u odgovarajućim dimenzijama.

Zahvaljujući unapređenim performansama za niži otpor kotrljanja, naši pneumatici doprinose znatnom smanjenju potrošnje goriva, što ih čini prikladnom alternativom i za električna vozila.

U nekim delovima sveta pneumatici moraju biti saobrazni sa simbolom snežne pahuljice unutar planine sa tri vrha. I tu smo za vas pripremili odgovarajuće rešenje. Stoga, iako preporučujemo svesezonske pneumatike samo u blagim podnebljima, svi naši svesezonski proizvodi odobreni su za upotrebu zimi.


Održavanje svesezonskih pneumatika

 

Svesezonske pneumatike treba redovno održavati, kao i svaki drugi pneumatik. Tako nećete samo poboljšati upravljivost vozila, trenje i performanse za udobnu vožnju, već ćete takođe produžiti vek trajanja pneumatika. Bez obzira da li posedujete zimske, letnje, run-flat ili svesezonske pneumatike, nemojte zaboraviti sledeće:

  • Redovno proveravajte pritisak u pneumaticima i u priručniku za vozilo pogledajte preporučeni pritisak na prednjim i zadnjim pneumaticima
  • Čak i ako imate senzor pritiska u pneumaticima (TPMS) na vozilu, Continental preporučuje da proveravate pritisak svake dve do četiri nedelje kao rutinsku meru predostrožnosti
  • Prilikom provere pritiska u pneumaticima obavezno proverite i dubinu gaznog sloja. Da biste je proverili, pogledajte indikatore habanja gaznog sloja na pneumaticima ili koristite merač dubine gaznog sloja.