Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

SSR – Samopodupirajuća prazna guma.

Rezervni kotač: minus. Skladištenje: plus.

topic_intro_image1

SSR sustav tehnologije za vožnju praznom gumom, koju je Continental razvio specijalno za gume niskog profila, a koja održava te gume kompatibilnima sa standardnim naplatcima. 

Činjenice na brzinu

  • Možete voziti i do 80 km na maksimalnoj brzini od 80 km/h u slučaju probušene gume
  • Nije potreban rezervni kotač
  • Kompatibilna s konvencionalnim naplatcima
  • Efikasna potrošnja goriva (težina 4 SSR gume < 5 standardnih guma)
topic_intro_image1

Istaknute tehničke osobine.

Samopodupirajući sustav prazne gume (SSR) je tehnologija prazne gume koju je Continental specijalno razvio za segment niskih guma, koji i dalje održava te gume kompatibilnima sa svim standardnim naplatcima. 

Princip samopodupirajuće prazne gume se temelji na pojačanoj bočnoj stijenci. U slučaju probušene bume, gumi je onemogućeno da se njena bočna stijenka zgnječi između naplatka i ceste, te da sklizne s naplatka, što rezervnu gumu čini zastarjelom. To što ne morate voziti sa sobom rezervnu gumu znači zapravo smanjenje težine, što poboljšava efikasnost potrošnje goriva. To vam također daje 80 litara slobodnog prostora u prtljažniku. Veoma se preporuča montaža na četiri položaja, iako nije obavezna prema zakonu, a popravak gume nije dozvoljen. 


Tehnički zahtjevi:

  • Sustav za mjerenje pritiska u gumi (TPMS) obavezan
  • Elektronička kontrola stabilnosti (ESC) preporučenatopic_intro_image1

Tehničke karakteristike

Samopodupirajuća prazna guma ima pojačanu bočnu stijenku koja u slučaju probušene gume spriječava trganje bočne stijenke i osigurava vozaču nastavak vožnje do 80 km uz maksimalnu brzinu od 80 km/h.

topic_intro_image1

Kad se probuši standardna guma, bočna stijenka se može zgnječiti između naplatka i ceste, uzrokujući potencijalno opasnu situaciju kao što je puknuće ili klizanje gume s naplatka.

topic_intro_image1