Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

Sustav za praćenje pritiska zraga u gumama

Sustav za praćenje pritiska u gumama i elektronički informacijski sustav

Vozna sigurnost i vozna udobnost su direktno vezane na stanje guma. Približno 40% svih iznenadnih kvarova guma, na primjer, uzrokovano je nedovoljnom napumpanošću guma.  

Sustavi koje je razvio Continental trajno prate pritisak zraka u gumi te s pouzdanošću alarmiraju vozača u slučaju gubitka pritiska.

Na taj način informacijski sustavi gume pomažu da se ukloni taj česti uzrok nesreća, kako bi se povećala sigurnost u vožnji. Uz to, time se smanjuje emisija ugličnog dioksida i smanjuje potrošnja goriva.  

Ako su gume automobila nedovoljno napumpane, za 0.3 bara, vjerojatno je da će vozilo potrošiti 1.5% više goriva te sukladno tome ispuštati odgovarajuću veću količinu ugljičnog dioksida.

article_66w_image1

Nova Regulativa za Europu

Europska Komisija donjela je zakon koji traži da sustav za praćenje pritiska u gumama bude obavezan na svim novim modelima od 2012. godine, a na svim novim automobilima od 2014. godine - kao što je već slučaj u SAD-u. Mnoga vozila ugrađuju sustav za praćenje pritiska u gumama kao standardnu opremu.  Ti sustavi će učiniti podatke dostupnima drugim sustavima u vozilu - naprimjer sustavu za kočenje.

S našim portfeljom proizvoda mi smo, stoga, u vrlo dobrom položaju, tako da u budućnosti možemo rješavati postavljene uvjete, a vožnju učiniti još sigurnijom, manje škodljivom za okoliš i udobnijom, a upravljanje gumama lakšim za vozača.

Podrobnije informacije o rješenjima za praćenje pritiska u gumama možete pronaći ovdje.