Proizvodi za automobil / dostavno vozilo / 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

ABT

ABT i Continental. Za ABT, to je uvijek bilo pitanje konjskih snaga

Osnovana davne 1896. godine kao kovačnica, danas je ta kompanija, sa sjedištem u Kemptenu (Njemačka) koju vodi Hans-Jürgen Abt, tvrtka koja se bavi prilagodbom vozila visokih performansi. Ta kompanija iz pokrajine Allgäu, je globalni lider u tjuniranju vozila kao što su Audi, VW, Seat i Škoda. S mnogo godina iskustva u elitnom automobilizmu, ABT nudi savršeni spoj snage i stabilnosti za postizanje dugotrajnog uzbuđenja vožnjom. U tom procesu apsolutno najviši prioritet tvrtke je dobiti ono najbolje iz svakog vozila - bilo optimiziranjem sustava za upravljanje motorom za dobivanje više snage iz ABT Engine Control sustava, ili dodavanjem sportskih paketa na tijelo automobila, sportskih kotača i ispušnih sustava, kako bi se vozilu dalo sportskiji i dinamičniji izgled.

Image
Image

1. Izazovi

Performanse na granici, s jednim okom neprestano na zabavnoj strani vožnje

ABT je jedan od najuspješnijih automobilističkih timova u Njemačkoj. Brojne pobjede i šampionati podcrtavaju njihovo znanje u automobilističkom sportu koje je ta kompanija stekla. To stručno znanje omogućava kompaniji ABT da pruža dinamičnu zabavnu vožnju te je čvrsto postavilo kompaniju na njemačke ceste.     

Image

Sportski automobili današnjice već dostižu granice onog što je tehnički moguće. Preokupacija kompanije ABT je optimizacija i performanse (učinkovitost), kao i postizanje zabave sportskom vožnjom – jedan primjer je ABT R8 5.2 FSI (izlazne snage od 600 KS), što na cestu donosi snagu i ravnotežu. 

Image

2. Učinkovitost

Najsuvremeniji tehnološki napredak

Obje kompanije usko surađuju na razvoju i testiranju guma kako bi se postigla njihova najbolja prilagodba zahtjevima relevantnih karakteristika.

Image

Inženjeri i tehničari u kompanijama ABT i Continental neprekidno razmjenjuju svoje stručno znanje tako da zajednički mogu nastaviti usavršavati svojstva guma –  bez obzira radi li se o kočenju na mokroj površini, karakteristikama kod skretanja ili preciznosti i poletnosti kad se radi blizu njihovih limita. Na primjer, jedan ABT RS3 (470 HP) je u stanju dostići svoju maksimalnu brzinu od 285 km/h jedino s gumama Conti SportContact 5P.

Image

3. Uspjeh

Uspjesi u prošlosti, vizije za budućnost  

Zahvaljujući zajedničkim naporima i stalnoj razmjeni znanja i informacija koje već godinama postoji između kompanija ABT i Continental, karakteristike guma za vozila visokih performansi se neprestano razrađuju i podešavaju. 

Ta suradnja rezultirala je savršeno usklađenim gumama za vozila u svim klasama i za sve namjene.